DEN HELDER/TEXEL - Bij uitgeverij E-Pulp Publishers is het e-book 'De schilder die de waarheid liefhad' van detectiveschrijver Anne van Doorn verschenen. In de zomer van 2017 is demissionair minister Herman van Grootheest op Texel doodgeschoten. Na maandenlang onderzoek arresteerde de politie huisschilder Joost Leijendekker uit Den Helder. Maar die zegt onschuldig te zijn en roept de hulp in van een particulier recherchebureau. Toch wijst alles erop dat Leijendekker de dader is.


'De schilder die de waarheid liefhad' is het elfde deel in een serie e-novellen over Robbie Corbijn en Lowina de Jong, die gespecialiseerd zijn in cold cases. In Den Helder wacht hen echter een zeer vers onderzoek, dat volop in de publieke aandacht is. Hun cliënt zegt de waarheid lief te hebben, en dat wordt door zijn verloofde bevestigd. Is hij dan ook onschuldig? Joost Leijendekker zegt zelf dat het moordwapen altijd in zijn bezit is geweest, en dat is onmogelijk tenzij hij de moordenaar is. Of toch niet?

Detectiveschrijver Anne van Doorn publiceert e-novellen die in lengte variëren van zeven- tot twaalfduizend woorden, die op de markt komen voor de prijs van een kop koffie. Afgelopen jaar kwam er van hem ook een detectiveroman uit, getiteld 'De student die zou trouwen', over student Jan Willem de Geer die in 1976 verdween na bezoek aan een boekhandel. Slechts met zeer grote moeite slaagden Robbie Corbijn en Lowina de Jong dat oude mysterie op te lossen. 'De schilder die de waarheid liefhad' lijkt ook een lastige klus te worden.