DEN HELDER - Woensdagavond 16 december staat er bij KopGroep Bibliotheken een toepasselijke lezing voor de decembermaand op het programma: de geboorte van Jezus in de kunst. Kunsthistoricus Krzysztof Dobrowolski-Onclin laat in deze online lezing zien hoe tradities rondom Jezus’ geboorte in de kunst ontstaan, veranderen en soms gaan.


“Zelfs als we de Kerstman en de kerstboom buiten beschouwing laten, blijkt een groot deel van het ‘traditionele' kerstverhaal niet op de Bijbel gebaseerd te zijn,” vertelt hij. “De os en de ezel komen niet bij de geboorte voor. De drie koningen zijn geen koningen en dat het er drie zijn staat ook niet in de Bijbel. Laat staan hoe ze eruit zagen. En waar werd Jezus precies geboren? En hoe? En wie waren erbij aanwezig?”

Na deze presentatie zullen zelfs de meest vertrouwde schilderijen een schat aan nieuwe informatie bevatten. De lezing is ook zeer geschikt voor wie niet met de Bijbel is grootgebracht.

Hoe werkt het?
De online kerstlezing start 16 december om 19.30 uur. Deelnemers volgen de lezing thuis op hun eigen computer of tablet. Toegangskaarten zijn voor 5 euro te koop via de ticketshop op www.kopgroepbibliotheken.nl