DEN HELDER – Tegen betaling van een goed humeur en een glimlach kan de jeugd drie dagen te gek gaan met allerlei sportieve games. Op woensdag 8 juli trapt Team Sportservice af bij voetbalvereniging JVC in Julianadorp. De jonge deelnemers kunnen meedoen aan onder andere Smartgoals, Teqball, Playfinity en Subsoccer. Het programma is onderdeel van de Rabobank GameDay Lockdown edition, die de hele zomer duurt.


Het sportseizoen mag dan als een nachtkaars uitgegaan zijn, Team Sportservice heeft gemeend toch een spetterend einde te willen bieden. Daarom deze sportchallenge. Jordy van Kesteren van Team Sportservice: “GameDay is een combinatie van gamen, sport en computertechniek. Wij verzorgen het sportieve deel. Gamen is heel populair en daar sluiten we de ogen niet voor. Maar we weten dat lang achter een computer zitten niet gezond is. Daarom zorgen wij op deze GameDay voor het beweegelement.”

Training met meerdere onderdelen Dat gebeurt op drie locaties. Achtereenvolgens bij de voetbalverenigingen JVC, FC Den Helder en HCSC. “We hebben een training uitgezet van verschillende onderdelen, sommige daarvan zijn meetbaar en gekoppeld aan een app. Denk aan voetbaltennis, Smart Goals, Teqball, Subsoccer, voetvolley, Fifa, Playfinity”, somt Van Kesteren op.

Tijdblokken van twee uur Al deze onderdelen doorloop je in een tijdblok. Elk tijdblok duurt twee uur en heeft een beperkt aantal deelnemers. Het programma is zo samengesteld dat de jongeren elke activiteit kunnen ervaren. De start is 8 juli bij JVC. Op donderdag 9 juli staan alle onderdelen opgesteld bij FC Den Helder op De Streepjesberg aan de Bremstraat en vrijdag 10 juli bij HCSC aan de IJsselmeerstraat.

Aanmelden kan ook met team Iedereen kan zich inschrijven voor deze gratis sportieve games. Je hoeft geen lid van een vereniging te zijn. Inschrijven is wel verplicht en kan via game-day.nl. Kies voor de button ‘voetbal’. Het is ook mogelijk om met een heel team of groep aan te melden. Stuur daarvoor een mail naar walter@game-day.nl.

Er zijn drie tijdsblokken: van 10.00 tot 12.00 uur voor 10 tot 14 jaar, van 13.00 tot 15.00 uur voor 15 en 16 jaar en van 15.30 tot 17.30 uur voor 17 en 18 jaar. Optioneel is het avondblok van 18.30 tot 20.30 uur voor 19 jaar en ouder. Bij HCSC zijn er twee tijdsblokken. Voor de jongsten en een combinatie van 15 tot 18 jaar.

Teqball-tafel naar MOOC Na deze drie dagen verhuist een aantal onderdelen, waaronder de Teqball-tafel, naar de MOOC in de Spoorstraat. Dit gebouw is de centrale plek voor de Rabobank GameDay Lockdown edition. Daar kan de jeugd elke dag terecht voor verschillende games. GameDay duurt tot 16 augustus.
Kijk voor alle informatie op game-day.nl.