DEN HELDER - Rond de Boekenweek organiseert KopGroep Bibliotheken drie online lezingen rond het thema ‘tweestrijd’ in de literatuur. Een actueel thema, want zijn we niet elke dag in tweestrijd over wat we willen en wat we moeten en over wat we vinden en wat we doen? Als spreker is Liesje Schreuders van Bureau Boeiend uitgenodigd. Zij is schrijver en docent literatuurgeschiedenis en staat bekend om haar inspirerende presentaties. KopGroep biedt de lezingen gratis aan omdat het Boekenweek is.

Bekende romans
Schreuders is de literatuurgeschiedenis ingedoken om romanpersonages te zoeken die in tweestrijd staan. En vaak heeft dat met liefde en passie te maken. Op dinsdag 1 juni verdiept zij zich samen met de deelnemers in ‘overspelromans’. Beroemde romanpersonages uit de moderne Europese literatuur, zoals Madame Bovary en Anna Karenina, worden deze avond in de spotlights gezet. Dinsdag 15 juni staat de klassieker ‘Pride and Prejudice’ van Jane Austen op het programma, een roman die ook meerdere malen is verfilmd. Op woensdag 30 juni wordt het drieluik afgesloten met de zinderende roman ‘Wuthering Heights’ van Emily Brontë. Een verhaal dat Kate Bush inspireerde tot een van haar bekendste nummers.

De lezingen kunnen als drieluik worden gevolgd, maar ook los van elkaar. Meer informatie en gratis aanmelden kan via www.kopgroepbibliotheken.nl