DEN HELDER - Door de coronamaatregelen zijn kinderen minder gaan bewegen. Met name jonge kinderen sporten onvoldoende. Bewegen en buitenlucht stimuleert het leren en vrolijkt de kinderen op. Leerkrachten van de Eben Haëzerschool maken daarom gebruik van energizers tijdens de les en geven regelmatig buiten les. Energizers zijn korte beweegmomenten van 5 tot 10 minuten. Onderzoek laat zien dat kinderen na een korte energizer hun aandacht langer kunnen vasthouden, wat ten goede komt aan hun schooltaken. In de meivakantie stimuleert Eben Haëzer niet alleen de eigen leerlingen, maar alle kinderen in de wijk om te gaan bewegen. De school geeft daar ook nog een verrassende draai aan.

De leerlingen van de Eben Haëzerschool gaan op pad om vrolijke stenen rondom de school en in de Vogel- en Visbuurt te verstoppen. De leerlingen van alle groepen zijn druk bezig geweest met het beschilderen en versieren van stenen. Als iedereen helemaal tevreden is met zijn creatie, verstoppen de leerlingen de stenen op 22 april in de wijken en rondom de school. In de meivakantie kunnen leerlingen en kinderen van de wijken op zoek naar de circa 100 vrolijke stenen. “De activiteit zorgt ervoor dat de kinderen tijdens de meivakantie erop uit gaan, bewegen en vooral lekker buiten zijn. Beweging, zeker in deze periode is erg belangrijk, en het is natuurlijk heel erg leuk!”, aldus Marjo Dethmers, directeur van de school.

“Naast bewegen is ook de verbinding met de wijk essentieel”, zegt de directeur. “De wijk is een rijke bron voor het vrij oefenen van samen bewegen en samen leren. Met elkaar werken we aan de onderlinge sociale ontwikkeling en solidariteit. In onze visie doen kinderen zowel in als buiten de school kennis en ervaring op”.

De kinderen kunnen van 23 april tot 9 mei op stenenjacht. Op de stenen van de Eben Haëzerschool staat ‘EH’ geschilderd. Heb je er een gevonden? Dan maak je kans op een prijs! Maak een foto en ‘tag’ de Eben Haëzerschool op Instagram of Facebook. Daarna mag je de steen opnieuw verstoppen voor de anderen. In de week van 10 mei worden onder alle inzendingen drie prijzen verloot en bekend gemaakt via sociale media. De leerlingen en de leerkrachten zijn natuurlijk erg benieuwd of alle goed verstopte stenen gevonden worden.