DEN HELDER - 9 en 10 juli gaan de poorten van de Nieuwe Haven in Den Helder weer open voor publiek tijdens de Marinedagen. Tijdens deze maritieme dagen verwelkomen we de bezoekers. Iedereen kan een bezoek aan boord brengen van fregatten, patrouilleschepen, amfibische transportschepen, mijnenjagers en een onderzeeboot. Zo kan er kennis worden gemaakt met de marine, ons materieel en het personeel! De Koninklijke Marine geeft een blik in de toekomst met het thema ‘Workforce of the future’. Het is belangrijk om de operationele inzetbaarheid van de Koninklijke Marine te delen met jong en oud. Ontdek de technologie van de Koninklijke Marine op zee, aan wal en in de lucht.


Naast alle activiteiten geeft de Koninklijke Marine een kijkje in eigen keuken. Hierbij laat de organisatie haar operationele kant zien met amfibische en counterdrugsoperaties in eigen haven. Samen met onder andere de kustwacht, drones, de mijnendienst en de snelle FRISC’s beloven het demonstraties te worden die je niet graag wil missen.


Bezoek een van onze schepen! Wil jij een kijkje nemen op een amfibisch transportschip? Of ben je altijd al benieuwd hoe een patrouilleschip eruit ziet? Tijdens de marinedagen zijn verschillende schepen te bezoeken, waaronder: Zr.Ms. Rotterdam, Zr.Ms. Holland, Zr.Ms. Tromp, Zr.Ms. Schiedam, Zr. Mercuur en meer!


Aan alle leeftijdsgroepen is gedacht, dus ook voor kinderen en jongeren is er genoeg te doen. Het Marineterrein is zaterdag en zondag van 9.00 uur tot en met 17.00 uur open.

Nieuwsgierig geworden?
Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.defensie.nl/marinedagen. Volg de actualiteiten via de social media van de Koninklijke Marine en download onze app.