DEN HELDER - Wandel zaterdagmiddag/-avond 17 december mee met een gids van Landschap Noord-Holland bij een bijzondere wandeling door de duinen, als de winteravond valt. Hopelijk met een heldere lucht.

Prachtige Grafelijkheidsduinen

Deze wandeling begint wanneer het nog net licht is. Tijdens deze tocht door de Grafelijkheidsduinen valt de schemer in en zal je merken hoe je ogen zich vanzelf aanpassen aan het donker.

Samen met de gids zwerf je door het landschap. De zwerftocht voert onder andere over het hoge duin 'de streepjesberg', vanwaar je een prachtig uitzicht over de duinen en de Harmplas hebt.

Bij een heldere avond is ook de sterrenhemel met misschien enkele vallende sterren te zien. Een ontmoeting met een vos of een uil behoort ook tot de verrassingen die dit gebied te bieden heeft.

Je gaat door onverhard gebied, dus trek goede wandelschoenen aan en kleed je naar het weer. Rond 18.00 uur eindigt de wandeling weer op het vertrekpunt. Ook een leuke excursie voor kinderen! Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen. Er is ook een Duitstalige gids aanwezig.

Wanneer: zaterdag 17 december van 16:00 tot 18:00 uur
Vertrekpunt: Parkeerplaats Duinoord 's Steakhouse; Jan Verfailleweg 622; 1783 BW Den Helder
Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl