DEN HELDER - Maandagmorgen 30 september start in School 7 een cursus om mensen te helpen omgaan met hun DigiD. Bij de overheid moeten steeds meer zaken digitaal geregeld worden. Bijvoorbeeld belastingaangifte doen, een afspraak maken bij de gemeente of huurtoeslag aanvragen. Veel mensen vinden dit moeilijk. Voor hen is deze cursus ontwikkeld. Cursisten leren in een kleine groep stap voor stap hoe ze handig en veilig informatie kunnen vinden en hoe ze digitaal iets bij de overheid kunnen regelen.

De lessen zijn bedoeld voor mensen die al een beetje bekend zijn met het gebruik van internet. De cursus bestaat uit vier maandagen van 10.00 tot 12.00 uur, op 30 september, 14 oktober, 21 oktoberEn 28 oktober. Er wordt alleen 15 euro voor het cursusmateriaal gerekend. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus vooraf aanmelden is nodig.

Cursus DigiD in School 7, Keizersgracht 94, start maandag 30 september om 10.00 uur, deelname € 15,- inschrijven via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies.