DEN HELDER - Een groot stuk bollenland werd ruim 10 jaar geleden teruggegeven aan de natuur. Nu is het prachtige, ongerepte struinnatuur met kraakhelder water en een rijkdom aan planten en vogels. Een kudde Schotse Hooglanders begraast dit gebied het hele jaar. Het sterke ras is met zijn dikke vacht goed uitgerust tegen wind, regen en kou. Zijn rustige karakter maakt dat het een geschikte bewoner is van natuurgebieden waar ook wandelaars komen.

Echt beleven doe je dit gebied pas wanneer je er zelf op zwerftocht gaat. En die kans krijg je op donderdag 10 oktober om 9.30 uur. In het gebied zijn geen paden, dus je struint samen met de gids van Landschap Noord-Holland dwars door het gebied. Nu het herfst is, zijn laarzen geen overbodige luxe.

Dit seizoen brengt veel moois, waaronder de vele trekvogels. Rotganzen, grauwe ganzen, watersnippen en scholeksters worden dagelijks gezien. Dankzij de laarzen kun je gemakkelijk op de beste plekken komen waar onder andere eenden en steltlopers te zien zijn.

Wanneer: Donderdag 10 oktober 2019 van 09.30 tot 12.00 uur
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum De Helderse Vallei 9-11, 1783 DA Den Helder
Kosten: Volwassenen € 7,00 en donateurs € 4,00

Graag reserveren, maar ter plekke aansluiten kan ook.
Reserveren: www.gaatumee.nl