DEN HELDER - De nieuwe Experience Store van Citymarketing Den Helder is vrijdag officieel geopend. In het centrum van de marinestad is een plek gecreëerd waar bewoners en bezoekers zich kunnen laten informeren en inspireren over het wonen, werken, leren en recreëren in de gemeente Den Helder. Het pand is gevestigd aan de Spoorstraat 2 en is vanaf zaterdag 29 mei voor iedereen te bezoeken.


,,Den Helder komt in de Experience Store samen. Hier kunnen we laten zien wat we te bieden hebben”, sprak wethouder Pieter Kos tijdens de opening. Dat is volgens hem belangrijk. ,,Van krimp naar groei is geen wens, maar iets wat gebeurt en waar we in mee moeten.”

Vacaturegroei
Binnen diverse sectoren – zoals de Koninklijke Marine, de zorg, de overheid en de offshore – ontstaan in de aankomende jaren veel vacatures die moeten worden ingevuld. Door het totaalaanbod op een aantrekkelijke manier te vertellen en in beeld te brengen, moeten bezoekers enthousiast worden over het wonen, werken, leren en recreëren in Den Helder. Citymarketing heeft als taak deze kansen te communiceren en de Experience Store biedt nieuwe mogelijkheden op dit gebied.

Beleving
Het informeren en inspireren gebeurt op diverse manieren: van traditionele informatiefolders tot en met moderne technologieën, zoals games en virtual reality. Naast het promoten van de marinestad en haar omgeving stimuleert de Experience Store het werken in sectoren met (bovengemiddeld) veel vacatures, zoals de techniek en de zorg. De Koninklijke Marine is elke woensdag van 13 uur tot 16 uur aanwezig om potentiële werknemers te informeren en hun vragen te beantwoorden. Met die persoonlijke benadering krijgt de bezoeker informatie op maat. Verder wordt de belangrijkste kennis op toeristisch gebied aangeboden, zoals de stadsplattegrond met alle bezienswaardigheden en de fiets-wandel-vaarkaart. Informatie van de toeristische instellingen is gratis mee te nemen en er zijn gegidste wandelingen te boeken. Anke de Vries, manager Citymarketing: ,,De invulling van de Experience Store is dynamisch, maandelijks zullen thema’s worden uitgelicht en worden bezoekers geënthousiasmeerd om binnen te komen”.

Samenwerking
De Experience Store is voortgekomen uit het programma Helders Perspectief. Vooraanstaande partijen hebben de handen ineengeslagen om een antwoord te bieden op de verwachte vacaturegroei. Hoewel de opening door de coronamaatregelen slechts in minimale vorm werd gevierd, konden Pieter Kos (gemeente Den Helder), Michael van Alderwegen (Koninklijke Marine), Nils van Heijst (Stichting Meerwerf Basisscholen), Peter-Paul Solkesz (Helderse Ondernemersvereniging), Robbert Waltmann en Peter Kramer (Woningstichting Den Helder) bij het heugelijke moment aanwezig zijn.

Openingstijden
Het pand is van maandag tot en met zaterdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Een afspraak maken is niet nodig, maar er moet wel rekening worden gehouden met alle coronamaatregelen.