HUISDUINEN - Zaterdag 2 september keert het jaarlijkse Fortenfestival terug naar het Fort Kijkduin! Dit Napoleontische fort uit 1811 opent zijn poorten voor een leuk evenement vol activiteiten.

Op 2 september kunnen (jonge) bezoekers genieten van een breed scala aan activiteiten. Verwacht indrukwekkende soldaten en wasvrouwen uit de Franse tijd! Kinderen kunnen op ontdekking door het fort met een aquariumspeurtocht, een broodje bakken met een soldaat of leren boogschieten. Ook zijn er visvoerrondleidingen, spelletjes te spelen en natuurlijk kan een bezoekje aan de nieuwe expositie rondom het Noordzeeaquarium niet uitblijven. Om 12:00, 14:30 en 16:00 uur wordt het kanon afschoten door het Franse leger tussen de bastions. Let goed op, vingers in de oren!

De historische sfeer wordt erin gebracht door accordeongroep Blikker Balgen. Het Fortenfestival op Fort Kijkduin belooft een gezellige ervaring te worden voor het hele gezin! Voor deze dag gelden de normale toegangstarieven van Fort Kijkduin.

Daarnaast zit Fort Kijkduin nog steeds in de race om het "Mooiste Fort van Nederland". Inmiddels hebben honderden mensen hun stem al uitgebracht en daardoor is het fort in de top 5 geëindigd! Stemmen kan nog t/m 31 augustus via www.mooistefort.nl.

Fort Kijkduin is ook genomineerd voor het ‘Leukste Uitje’ van de provincie Noord-Holland bij de ANWB. Stemmen kan nog t/m 29 oktober en je maakt tevens kans op leuke prijzen. Je stem uitbrengen kan via www.anwbleuksteuitje.nl/fort-kijkduin.

Fort Kijkduin is een indrukwekkend verdedigingswerk met een historisch museum, een Noordzeeaquarium en een sfeervol museumcafé met een prachtig uitzicht op zee. Tijdens het Fortenfestival op zaterdag 2 september tussen 10:00 en 17:00 uur komt dit iconische fort in Huisduinen echt tot leven.

Voor meer informatie over Fort Kijkduin bezoek de website www.fortkijkduin.nl.