DEN HELDER - Jan en Mart Smit uit Lutjewinkel stroopten jarenlang met hun camera de Nederlandse kust af. In weer en wind, bij nacht- en ontij, van Scheveningen tot aan Schiermonnikoog. De mooiste beelden zijn nu gebundeld in het boek 'Aan zee'. Woensdagavond 21 november geven zij in School 7 uitleg over de achtergronden van het boek. Natuurlijk worden daarbij vele beelden getoond, ook de foto's die het boek niet hebben gehaald.


'Aan zee’ is een ode geworden aan de Nederlandse kust. Elk weertype is vertegenwoordigd, de beelden variëren van grootse landschappen, luchtfoto’s maar ook details van schelpen en kwallen. Maar het boek is meer dan alleen mooie foto's. Ook wordt er uitleg gegeven over diverse zaken, zoals het fenomeen zeevonk en daarnaast staan de fotografen stil bij het probleem strandafval. Na afloop van de lezing kan het boek worden aangeschaft en gesigneerd.

Smit in Beeld

Jan en Mart Smit zijn vader en zoon. Zij begonnen met kleinschalige fotoworkshops en cursussen en zo ontstond in 2005 het bedrijf Smit in Beeld. Het aanbod is inmiddels uitgebreid met internationale fotoreizen, presentaties in binnen- en buitenland en een diverse fotocollectie. Vader en zoon zijn succesvol geweest in toonaangevende fotowedstrijden als de Wildlife Photographer of the Year, European Photographer of the Year en de Groene Camera.

Fotolezing op woensdag 21 november in School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder, aanvang 19.30 uur, toegang 7,50 euro, ledenkorting 2 euro, inclusief koffie/thee, kaartverkoop via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies.