JULIANADORP - In de bibliotheek van Julianadorp is van 20 oktober tot en met 15 december een fototentoonstelling te zien met werk van dorper Leen Gottschal.

Van jongsaf aan had Leen twee grote hobby's: de natuur en fotograferen. Van het eerste heeft hij zijn werk gemaakt en fotograferen is een hobby gebleven, maar in al zijn foto's spelen de natuur en dieren een belangrijke rol.

Gottschal: “Door de fotografie ging er destijds een wereld voor me open. Zo erg dat mijn eerste toestel er aan moest geloven. Ik haalde hem uit elkaar om te kijken hoe alles er van binnen uitzag en gelukkig kreeg ik hem ook weer werkbaar in elkaar. Die stunt heb ik later maar niet meer herhaald, want de camera's werden duurder en duurder. Neemt niet weg dat iedereen met de meest simpele camera mooie foto's kan maken, het is vooral het moment en het zien van de mogelijkheden.

Zelfs je eigen tuin kan een inspiratiebron voor foto’s zijn. Zo heb ik de meeste insectenfoto's gewoon bij ons in de tuin gemaakt. Veel mensen vliegen maar overal naar toe, maar hebben geen idee hoe mooi Nederland is en dat is zeker in deze tijd toch wel de moeite waard om te ontdekken. Kijk op dit moment alleen maar naar de paddenstoelen en het is al volop genieten!”

De bibliotheek van Julianadorp is te vinden aan de Keysers Plaet 1023. Zie voor openingstijden www.kopgroepbibliotheken.nl