DEN HELDER - Ga zondag 17 december mee met de natuurgids van Landschap Noord-Holland naar vogelparadijs Balgzand bij Den Helder. Het is een bijzondere plek, zo vlak naast de marine aan de Oostoeverweg.


Maar wat is het er adembenemend mooi, ook in de winter! Het gebied is afgesloten voor publiek, maar één keer per maand kan er bij een vogelexcursie een kleine groep mensen mee het gebied in.

Paniek op Balgzand!

Een opvallende roofvogel op Balgzand is de slechtvalk. Die zit vaak op een paal te wachten op het goede moment om toe te slaan. Je ziet dan grote zwermen vogels verschrikt opvliegen, paniek op Balgzand!
Ook soorten als torenvalk en buizerd zie je meestal tijdens een excursie. De gids besteedt natuurlijk ook aandacht aan andere vogels waarvan er nu duizenden aanwezig zijn op het wad.
Er is een telescoop beschikbaar, zodat je de bijzonderheden van dichtbij kunt zien.

Mocht je nog tijd over hebben, bezoek dan ook de uitkijktoren en het vogelkijkscherm bij Balgzandpolder. Je passeert dat uitkijkpunt onderweg naar 't Kuitje.

Op de fiets!

Er wordt binnendijks gefietst van het Kuitje naar de schor. Er zijn leenfietsen bij het vertrekpunt aanwezig. De fietstocht heen en terug is ongeveer 5 kilometer. Onderweg stop je bij een uitkijkpunt, boven op de dijk.

Hier heb je een prachtig uitzicht over de uitgestrekte Waddenzee en de kwelder van de Kooyhoekschor.

Heb je een verrekijker, neem die dan mee. Deze excursie is geschikt voor vogelliefhebbers van 12 jaar en ouder.

Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: zondag 17 december 2023 van 9:30 tot 12:00 uur

Vertrekpunt: Informatiepunt 't Kuitje; Oostoeverweg 80; 1786 PS Den Helder

Zie voor verdere informatie en reserveren: www.gaatumee.nl