DEN HELDER - Eerder vandaag maakte GaragePark de komst van een nieuw park in Den Helder bekend. Op businessterrein De Dogger aan de Burgemeester Ritmeesterweg realiseert de marktleider een nieuw garagepark met maar liefst 94 garageboxen, waarvan de verkoop inmiddels is gestart. Hiermee komt GaragePark tegemoet aan de groeiende vraag naar veilige opslag- en bedrijfsruimtes in de Kop van Noord-Holland. De bouw start naar verwachting in het tweede kwartaal van 2021, zodat ondernemers vanaf eind Q3 2021 hun box in gebruik kunnen nemen.

Vanwege haar ligging aan de zuidkant van Den Helder is het park via de N250 en de Doggersvaart goed bereikbaar voor (startende) zzp’ers en ondernemers uit de gehele Noordkop. “Na ons eerdere succes in Schagen ben ik zeer verheugd dat ik vandaag onze tweede locatie in de Kop van Noord-Holland kan aankondigen”, zegt Rick Venema, directeur en oprichter van GaragePark. “Ondanks dat er in de regio Den Helder veel bedrijvigheid is, zijn dit soort volledig gefaciliteerde en beveiligde opslag- en werkruimtes nog niet voorhanden. We merken dat hier vanuit lokale ondernemers veel vraag naar is. Het voelt goed dat wij hen in hun behoefte kunnen voorzien.”

Faciliteiten
Na de bouw van GaragePark Den Helder zijn er 34 GarageParken, verspreid over heel Nederland. Op het nieuwe park aan de Burgemeester Ritmeesterweg stelt de marktleider 94 garageboxen beschikbaar op de begane grond. Deze zijn te verkrijgen in drie verschillende formaten. Venema: “Natuurlijk zijn wij niet de enige partij die in de omgeving Den Helder opslag- en werkruimtes aanbieden. Maar met onze faciliteiten maken we het verschil. Zo bieden wij een volledig omheinde- en beveiligde locatie met BORG-2 veiligheidsmaatregelen. Bovendien zijn de boxen individueel beveiligd. Dit is vooral belangrijk voor ondernemers die hun garagebox gebruiken als opslagruimte voor kostbare gereedschappen of materialen. Ook een eigen postbus en sanitaire voorzieningen op het park zijn uniek voor de regio. Vooral huurders die hun garagebox als werkruimte gebruiken, hebben hier veel profijt van.”

Bezichtiging
Op de plek waar het park komt realiseren wij op korte termijn een showlocatie met de verschillende garageboxen. Hier kunnen eventuele geïnteresseerden alvast een kijkje nemen om zo een goed beeld te krijgen van het toekomstige park. Venema: “Uiteraard houden we daarbij rekening met COVID-19 en zijn er verschillende veiligheidsmaatregelen voor een veilige bezichtiging. Omdat we het aantal bezoekers zoveel mogelijk willen reguleren, kan dit voorlopig alleen op afspraak. De gezondheid van bezoekers, klanten en onze medewerkers is voor ons het belangrijkst.”