DEN HELDER - Nu de prijzen voor energie, boodschappen en benzine de pan uit rijzen, hebben veel huishoudens opeens minder te besteden. En met de huidige klimaatcrisis is het tegengaan van CO2-uitstoot belangrijker dan ooit. Twee omvangrijke problemen, maar het goede nieuws is dat iedereen een steentje kan bijdragen aan het oplossen ervan. Namelijk door hun oude, nog bruikbare spullen te doneren aan Kringloopwinkel RataPlan Den Helder. En dat hoeft vrijwel geen moeite te kosten: een gratis ophaalafspraak maak je gemakkelijk thuis vanaf de bank.

Maak een ander blij
Wat veel mensen zich niet realiseren, is dat ze een ander blij kunnen maken met hun overbodige spullen. Wie weinig te besteden heeft, is enorm gebaat bij een breed kringloopassortiment: van meubels en kleding tot boeken en speelgoed. Al deze items krijgen via de kringloopwinkel een tweede, derde of zelfs vierde leven!

Lekker makkelijk
Zolders, kelderboxen, gangkasten: overal in Nederland staan ze vol met prima spullen die niet meer worden gebruikt. Maar een volle doos is niet te vervoeren met de fiets, en grote meubels passen vaak niet in de auto. Zo wordt het tochtje naar de inbrengbalie van de kringloop steeds weer uitgesteld. RataPlan Den Helder haalt de spullen daarom bij mensen thuis op, vanaf de begane grond of, indien er een lift is, ook op andere etages. Dat ruimt op en biedt kansen voor mens én milieu. Hergebruik is dus echt van nu.

Hergebruik loont!
Bijna driekwart van wat mensen weggooien zijn producten. Het afbreken hiervan is een lang proces en bovendien schadelijk voor het milieu. Met het hergebruik van producten en materialen wil RataPlan zoveel mogelijk CO2-uitstoot voorkomen. Jaarlijks krijgen duizenden tonnen oude, nog bruikbare spullen via de kringloopwinkels een nieuwe eigenaar én een tweede leven, van meubels en servies tot boeken en kleding. Een gemiddelde RataPlan-vestiging bespaart zo 500.000 kilo CO2- uitstoot. Dat zijn 75 rondjes om de aarde met een dieselauto!

Kansen voor mens én milieu
Naast hergebruik van spullen is het belangrijkste doel van kringloopwinkel RataPlan werk bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Medewerkers van RataPlan hebben, om welke reden dan ook, de aansluiting met de reguliere arbeidsmarkt verloren. Bij RataPlan krijgen zij weer de mogelijkheid om mee te doen in de maatschappij. Iedereen die winkelt bij RataPlan en spullen doneert, draagt dus direct bij aan betere kansen voor haar medewerkers.

Ben je niet in staat om spullen langs te brengen in de winkel? Geen probleem! RataPlan haalt ze graag en gratis bij je op. Neem dan contact op met de klantenservice van RataPlan en plan een ophaalafspraak in door te bellen naar 088-8282782 of via www.rataplan.nl