DEN HELDER - April is de maand van de filosofie. Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) organiseert vanaf 7 april daarom vier interactieve online colleges aan senioren gegeven door studenten. In deze collegereeks, met als thema “Ethiek: een zoektocht naar goed handelen”, neemt student-docent Lette de deelnemers wekelijks mee in de wondere wereld van de filosofie.

Het eerste college begint met een introductie over wat ethiek precies is. Bij het tweede college komt het utilitarisme aan bod, het derde gaat over de plichtethiek van Kant en tijdens de laatste week wordt het hedonisme behandelt. Tijdens de colleges gaat de docent in gesprek met senioren over uiteenlopende onderwerpen, halen ze herinneringen en kennis op, en delen ze ervaringen.

Deelname is gratis. Wel moet er worden aangemeld. De deelnemers ontvangen een mail met daarin alle benodigde informatie, zoals een Handleiding Zoom, de zoomlink voor de vier colleges en het nummer van de technische hulplijn voor tijdens het eerste college.

Aanmelden kan op www.kopgroepbibliotheken.nl.