DEN HELDER - Op zaterdag 16 en zondag 17 juli is het JOC Kampanje festival op het Reddingpleintje bij de Kampanje. Gratis voorstellingen voor basisschoolleerlingen die hun zomervakantie goed willen beginnen. Want wat is er nou beter om die 6 weken “even niets” te starten met verwonderen, verbazen, ontsnappen en hun fantasie te prikkelen.

Een oneindige grenzeloosheid van fantasie is geweldig voor de ontwikkeling van kinderen. Fantasie is eigenlijk ‘outside-the-box’ denken. Het stimuleert het probleemoplossend vermogen van kinderen, het bedenken van nieuwe mogelijkheden en de vaardigheid om dingen vanuit een ander perspectief te zien. Het maakt kinderen emotioneel beheerst, creatief, sociaal, empathisch en kritische denkers. Het JOC (Jeugd Cultuurfonds & Onderwijs) en de Kampanje stimuleren graag de fantasie van alle kinderen, juist van diegene voor wie theater geen vanzelfsprekendheid is!

Programma
Zaterdag 16 juli

16.00 uur BOOMWHAKALAA!! Van 6 tot 106
19.00 uur Dylan Haegens & Marit Brugman Q & A sessie vanaf 8 jaar
Zondag 17 juli
11.00 uur Coco kan het vanaf 2 jaar
14.30 uur Roodkapje voor het hele gezin (van 3 tot 103)

Voorstellingen

BOOMWHAKALAA!!
BOOMWHAKALAA!! is een vrolijk spektakel voor jong en oud, met trommels en ritmes van over de hele wereld. De voorstelling zit vol sketches en Caribische liedjes waarbij het onmogelijk is om stil te zitten.

De groep van de Curaçaose percussionist Roël Calister gebruikt bekende en minder bekende instrumenten zoals de kachu, de tambu en het speciaal voor deze voorstelling gemaakte BoomInstrument, ook wel Boomophone genoemd! Iedereen mag meedoen met de ‘boomwhackers’, kleurrijke plastic buizen waarmee je muziek kan maken. Het concert is een ware percussie-explosie met ongekende klankkleuren en meezingliedjes voor iedereen.

Voor je het weet heb je zelf een boomwhacker in de hand en doe je mee met de muzikanten van BOOMWHAKALAA!!

Dylan Haegens & Marit Brugman Q & A sessie
Dylan Haegens is een van de grootste YouTubers van Nederland. Met zijn Top 10 sketches weet hij zijn 1,8 miljoen abonnees iedere zondag weer te vermaken. Hij staat bekend om zijn grappige video's én tosti's. Tijdens de Q&A sessie mag je hem alles vragen over zijn video's, vriendin Marit, teamleden Rick en Teun en zijn kat Dzjengis.

Coco kan het! - Katiuscia Principato

Kijk Coco, kijk om je heen!
Alle vogels vliegen, je bent niet alleen.
De een is snel, de ander wat traag,
Maar ik weet zeker dat je
gaat vliegen vandaag!
Coco gaat vandaag voor het eerst vliegen, en dat is natuurlijk best spannend. Dingen voor het eerst doen is best eng maar is ook ontzettend leuk! Flap, flap, flap, flap, als we met z’n allen oefenen komt het vast en zeker goed en vliegt ze tot de hoogste top! Doe je mee?
Coco kan het! is gebaseerd het gelijknamige Prentenboek van het jaar, geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen.

Roodkapje – Het Kleine Theater

Een muzikaal en vrolijk liefdesverhaal!
Na 388 jaar is Roodkapje het ineens beu. Altijd hetzelfde verhaal. Ze besluit het eens helemaal anders te doen; ze kiest een ander pad, tot groot verdriet van de Wolf. Ze zwerft door het bos en komt allemaal vreemde, voor haar onbekende sprookjes figuren tegen. Ze raakt steeds verder van huis. Gaande weg komt ze erachter dat ze de wolf mist, meer dan ze ooit had kunnen denken..
Theatervoorstellingen voor het hele gezin. Dat is Het Kleine Theater!


De voorstellingen zijn gratis. Maar je hebt wel een gratis kaartje nodig, want vol = vol. Die kun je bestellen via www.kampanje.nl
Voor meer informatie Kim Smit 06-10968459