DEN HELDER - KopGroep Bibliotheken organiseert samen met Verhelder Talent een serie van gratis online workshops voor iedereen die op zoek is naar een (andere) baan en daar wel wat tips bij kan gebruiken. De volgende workshop gaat over het opstellen van een perfect CV en is te volgen op 18 november om 09:30.

De eerste indruk
Een goede eerste indruk maken is belangrijk. Tijdens het sollicitatieproces zijn dit meestal je sollicitatiebrief en CV. De selecteur neemt op basis hiervan de beslissing om de sollicitant wel of niet door te laten gaan naar de volgende ronde. Omdat er steeds meer gewerkt wordt met softwaresystemen is het belangrijk om een CV op te stellen dat ook goed leesbaar is door deze software. Wat moet er precies in een CV staan? En wat vooral niet? Wat is een goede opmaak voor het CV? En hoe valt het op tussen al die andere sollicitanten? Tijdens deze workshop beantwoorden de docenten al deze vragen en leren de deelnemers het perfecte CV op te stellen.

Verhelder Talent
Joyce van der Poel en Veronique Wanst van Verhelder Talent zijn actief op het gebied van loopbanen, solliciteren en het maken van een carrièreswitch. Beiden hebben zij jarenlang gewerkt in de commerciële arbeidsbemiddeling, waar het vinden van ‘de juiste match’ hun dagelijks werk was. Tijdens de workshops delen zij hun kennis en tips uit de praktijk.

Hoe werkt het?
Deelname is gratis. Aanmelden voor de workshop kan op www.kopgroepbibliotheken.nl. Deelnemers ontvangen een dag voor de workshop een e-mail met de link om de webinar te volgen. Als de workshop is afgelopen is er de gelegenheid om via de chat vragen te stellen. Ook is het mogelijk om binnen een week de webinar terug te kijken.