JULIANADORP - Koningwinter komt er aan, en dat is het moment dat de jeugdspelers van handbalclub Julianadorp in actie komen voor de vogeltjes in het dorp.


Al 5 jaar is het een beruchte actie, op een zaterdag in december verkopen ze pindaslingers in winkelcentrum Dorperweert. De opbrengst komt ten goede aan nieuwe trainingsmaterialen.

Tijdens die dagen kwamen ’s ochtends de jongste leden (6-7 jarigen) als tjilpende musjes op het winkelend publiek af om heel verlegen te vragen of iemand een pindaslinger wilt kopen. Elk uur komt er een nieuw team om de verkoop over te nemen, steeds ietsje ouder. Aan het eind van de middag komen de 11-12 jarigen, en lijkt het inmiddels een zwerm gieren die op iedere bezoeker afstormen om ze een mooi tuinsieraad aan te smeren. Zonder pindaslinger kwam je die dag het winkelcentrum niet in of uit.

Vorig jaar was de verkoop al veel kleinschaliger, maar nu dreigt de verkoop van de pindaslingers volledig in het water te vallen, bevroren water misschien wel. En dat zou zo zonde zijn, want de vetbolletjes kunnen eigenlijk niet een jaar bewaard blijven. En dus willen de jeugdleden er de schouders onderzetten de pindaslingers bij u langsbrengen. U kunt ze bestellen via een gemakkelijk online invulformulier, die hier is te downloaden.

Dus als u nog niets in de tuin of balkon heeft, of als u dit jaar nog geen kerstcadeautje heeft geregeld, dan is dit uw kans. JHC bezorgt aan huis in Julianadorp en Den Helder.