DEN HELDER -“Grote glimlachen op de gezichtjes van kinderen, verraste ouders die ontzettend dankbaar zijn en één kindje dat uitriep: ‘is dat echt allemaal voor mij?’ Daar doen we het voor.” Aldus Marloes Smit, regiomanager van Team Sportservice. “We krijgen hartverwarmende reacties op de Meedoen-tassen. En ze zijn nog niet op, dus we gaan nog wel even door.”

Iedereen moet kunnen bewegen, plezier beleven en ontspannen. Niemand mag buitengesloten worden. Dat is de achterliggende gedachte van de Meedoen-tas van Team Sportservice. In de hele Noordkop worden momenteel de goed gevulde exemplaren uitgedeeld. Aan gezinnen die op bijstandsniveau leven en waarbij het niet vanzelfsprekend is dat er een laptop, computer of allerlei spelmateriaal in huis is. De Meedoen-tas wordt mede mogelijk gemaakt door een heleboel partijen, waaronder het Wijkconvenant in Den Helder.

Direct ‘ja’ op het initiatief
Willem van der Voort uit Schagen legt uit waarom hij direct ‘ja’ zei op de vraag of zijn bedrijf wilde helpen met dit goede doel: “Wij ondersteunen jaar in, jaar uit projecten om jeugd te stimuleren meer te bewegen en te sporten. Denk aan de Schager City Run in combinatie met de Wijkenloop. In tijden van nood is het nog belangrijker om degenen die het al moeilijk hebben en als eersten geraakt worden handvatten te geven om gezond te eten en te blijven bewegen: zeker de jeugd!”

‘We moeten het tenslotte samen doen’
Het initiatief van Team Sportservice past daarom in de jarenlange traditie van Van der Voort Groep om bij te dragen aan een gezondere maatschappij. “We hopen dat ondanks deze barre tijd ondernemers oog blijven houden voor dit soort projecten: we moeten het tenslotte samen doen!”

‘Logische stap om hieraan mee te werken’
Ook Edwin Wittink omarmde het initiatief onmiddellijk: “De Hollands Kroonse Uitdaging is de zogenaamde maatschappelijke makelaar. Voor ons dus een hele logische stap om hieraan mee te werken. Ons motto is samenleven, samenwerken en samen doen. Daar is dit toch een uitgesproken voorbeeld van.”

Jaarlijks meer dan 500 kinderen
Dick van der Weide, voorzitter stichting JeugdFonds Sport Den Helder: “We maken het jaarlijks voor meer dan 500 kinderen van 6 tot en met 18 jaar in achterstandssituaties mogelijk om te kunnen sporten. Daarom zijn we ook zeer te spreken over dit initiatief. Vooral in deze Corona-tijd waar alle sport- en spelmogelijkheden binnen- en buitenshuis bijna onmogelijk zijn, is het een prima plan om basisschoolkinderen te verblijden met een sportief geschenk.”

Kinderen blij maken
Ook Alles Kids 4 Toys in Julianadorp is enthousiast: “Het is natuurlijk prachtig om zo’n goed doel te kunnen steunen. Wij zijn een speelgoedwinkel, dus hebben alles met de doelgroep. Kinderen blij maken hoort is ons hoogste doel.”

Al moeilijk genoeg
Linda Koridon, voorzitter van stichting Jeugd Onderwijs en Cultuurfonds Den Helder: ”Het JOC haakt graag aan bij dit leuke tasjes-initiatief. Onze doelgroep heeft het al moeilijk genoeg. Daarom vinden we het een geweldig initiatief. Zo kunnen zij ook creatief en sportief deze tijd doorkomen.”

Thuisbezorgen volgens richtlijnen RIVM
Alle medewerkers van Team Sportservice zijn de tassen met in achthouding van de anderhalve-meterregel, aan het rondbrengen. “We hebben een schema opgesteld om alle tassen zo snel mogelijk uit te delen bij de gezinnen in de Noordkop. We hangen ze, waar mogelijk, aan de voordeur, bellen dan aan, doen een stap terug en wachten tot de deur opengaat”, licht Marloes Smit toe.

Gezinnen die geen tasje hebben ontvangen, maar wel in aanmerking komen, kunnen zich nog aanmelden via de website van Team Sportservice: https://bit.ly/39Yk91t of https://bit.ly/2UXcY5g.