DEN HELDER - November is de maand van Heel Nederland Leest. Heel Nederland leest dan hetzelfde boek: Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Vanaf 1 november deelt KopGroep Bibliotheken het boek gratis uit aan bezoekers. Ook organiseert de bibliotheek diverse activiteiten.

Zo komt op 26 november schrijfster Herien Wensink naar School 7 om te spreken over haar werk als cultuurjournalist voor de Volkskrant en haar boek Soldaat op Zolder. Ook kunnen lezers (mee)praten over het boek Sonny Boy tijdens de Boekenclub XL op 23 november in School 7, die wordt geleid door schrijfster Janny de Heer. En op 13 december is er een speciale filmvertoning van Sonny Boy in Cinema Zevenskoop. Kaartjes voor de activiteiten en meer informatie zijn verkrijgbaar op de website van de bibliotheek.

Over Sonny Boy

Sonny Boy is een indrukwekkend verhaal over de Surinaamse Waldemar en de Hollandse Rika, hun verboden liefde en de Tweede Wereldoorlog die uitbreekt. Het boek van Annejet van der Zijl won de NS publieksprijs in 2005 en de Littéraire Witte prijs in 2006. Ook werd Sonny Boy in 2011 verfilmd. Het verhaal heeft actuele thema’s die vandaag de dag nog steeds tot de verbeelding spreken. Het boek is gratis op te halen bij de bibliotheek van 1 t/m 30 november, zolang de voorraad strekt.

Meer informatie

Meer informatie over Nederland Leest en de activiteiten is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl/heelnederlandleest