DEN HELDER - “Wat was de route mooi, we hebben van alles gezien: de dijk, de duinen, Nieuw Den Helder, er was van alles te zien. En het weer was helemaal geweldig." Dat was een van de vele positieve reacties op de eerste Fiets- en Ontdekdag in Den Helder. Deze dag was binnen twee dagen volgeboekt. Om andere enthousiastelingen de kans te geven deze Doortrappen-route ook te leren kennen, inclusief een bezoek aan twee instanties, staat voor donderdag 25 mei een extra Fiets -en Ontdekdag in Den Helder gepland.

"Mijn vrouw kon helaas niet mee vandaag,’ vertelt deelnemer Siep Visser, “maar met een groep ben je toch gezellig samen. Ik was ook wel nieuwsgierig welke instanties we zouden bezoeken. Dat was echt interessant. Ik denk dat ik er met mijn kleinkinderen nog een keer naartoe ga.”

"Wat we hebben gezien?” Enthousiast laat Trudy Scheffer weten: “We fietsten vooral door de natuur. Er was weinig bebouwde kom. Ik dacht echt: wat is Den Helder geweldig, eigenlijk!” Josje Kaercher voegt toe: “Er zijn zoveel mooie plekjes, je ziet het water en de vogels en dan krijg je ook nog informatie op een plek waar ik wel vanaf wist, maar niet wist wat ze daar precies deden.”

Doortrappen-routes

De Fiets- en Ontdekdagen worden georganiseerd door Team Sportservice Noordkop en horen bij het Doortrappen-programma. Team Sportservice heeft specialisten in huis die speciale Doortrappen-routes realiseren. Dat zijn routes waar je weinig stoplichten of gevaarlijke verkeerspunten tegenkomt en je dus lekker kan doorfietsen. Ze voeren je langs vele mooie plekjes.

Twee Doortrappen-routes staan al op de website: de Doortrappen-route Den Helder en Doortrappen-route Wieringen. Je vindt ze onder de tab voor jou>senioren>doortrappen tot je 100e. Nieuwe routes voor de komende Fiets- en Ontdektdagen van Hollands Kroon en Schagen zijn op dit moment in de maak.

Data Fiets- en Ontdekdagen
De data: 25 mei Fiets- en Ontdekdag Den Helder, 13.00-16.30 uur; 1 juni Fiets- en Ontdekdag Hollands Kroon en 13 juli Fiets- en Ontdekdag Schagen.

Aanmelden

Wil je meedoen? Gezellig meefietsen, genieten van de mooie natuur, met de wind in je haren en hopelijk een zonnetje op de snoet. Inclusief een bezoek aan enkele prachtige instanties? Dan kan je je eenvoudig aanmelden door een mail te sturen naar Marijke de Wijs mdewijs@teamsportservice.nl, of te bellen met 088 – 20 373 50. De kosten zijn 1,50 euro p.p.