JUILIANADORP - Wandel zondag 11 februari met de gids van Landschap Noord-Holland door een fantastische natuur! In deze zwerf- en ontdekkingstocht door de Noordduinen bij Den Helder staat de dynamiek van dit gebied centraal en kun je heerlijk uitwaaien.

Afwisselend landschap in de duinen


Onderweg bij deze wandeling door de Noordduinen, tussen Callantsoog en Den Helder hoor en zie je meer over dit gebied. Kortom, jouw nieuwsgierigheid wordt bij deze boeiende wandeling geprikkeld en gevoed. Het duinkonijn bij voorbeeld is onmisbaar voor vitale, natuurlijke duinen. Met hun gekrabbel en gegraaf hebben konijnen grote invloed op hun omgeving en zorgen ze voor ideale omstandigheden voor andere soorten.

Zo houden ze overheersende grassen kort, zodat typische duinplanten kunnen overleven. Wat valt er nog meer te zien tijdens deze heerlijke winterwandeling met een prachtig uitzicht.

Laat je verrassen door de kennis van de natuurgids! Je loopt buiten de gebaande paden dus trek goede wandelschoenen aan en bij het jaargetijde passende kleding. Heb je een verrekijker, neem die dan mee. En vergeet je fototoestel niet. Graag vooraf aanmelden; ter plekke aansluiten is niet mogelijk.

Wanneer: zondag 11 februari 2024 van 13:00 tot 15:00 uur
Vertrekpunt: Parkeerplaats Middenvliet; Hoek Zanddijk- Middenvliet; 1787 PN Julianadorp

Zie voor verdere informatie en aanmelden: www.gaatumee.nl