GROOTE KEETEN - Nog niet zo lang geleden lag hier bij Botgat in de Noordduinen een schietbaan van Defensie met gebouwtjes en veel beton. Dat hebben we allemaal verwijderd en nu kan de natuur hier haar gang gaan. Wandel op zondag 8 augustus 11-13.30 uur mee om te ontdekken wat er in die paar jaar allemaal is gebeurd? Je zult je verbazen!

Zandverstuivingen, bloemenpracht, vlinders, vogelrijkdom en een schitterend panorama. De tapuit heeft dit gebied ook ontdekt. Ze broeden in konijnenholen en houden van laag duingras. Omdat het broedseizoen nu ten einde is kunnen we er een kijkje nemen. We wandelen door dit gebied en laten ons verrassen door alles wat we op ons pad tegenkomen.

Een paar tips van Landschap Noord-Holland: trek goede wandelschoenen en (regen)kleding aan. Heb je een verrekijker, neem die dan mee. Zin om mee te gaan? Speciaal voor wandelliefhebbers vanaf 12 jaar. Reserveren is in verband met coronamaatregelen verplicht via: www.gaatumee.nl (Het is helaas niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten). Vertrekpunt: Strandopgang bij restaurant De Princen Keet, Achterweg 2, 1759 NH Groote Keeten