DEN HELDER - Verenigingen en stichtingen uit Den Helder kunnen bij de Helderse Uitdaging aanvragen indienen op het gebied van menskracht, materiaal en kennis. De Uitdaging gaat vervolgens aan de slag om deze aanvragen binnen hun netwerk te realiseren. En altijd met gesloten portemonnee. Maatschappelijk matchen noem zij dat. En de afgelopen weken hebben zij weer een aantal mooie matches weten te maken!

Aannemingsbedrijf J.J. Meijer stort 10 kuub zand bij Scouting Jutters Willemsoord
De Scouting wilde het buitenterrein van hun clubhuis weer een stuk veiliger maken. Aan de achterzijde hadden zij de oude tegels en verwoekerd groen weggehaald. Nu hadden zij een aardige hoeveelheid stopzand nodig om het weer goed te kunnen betegelen. Aannemingsbedrijf J.J. Meijer, wilde dit met plezier regelen. Binnen een dag was de aanvraag gerealiseerd en werd de afspraak gemaakt om 10 kuub zand te storten. De scouting is er enorm blij mee en was verrast dat het zo snel geregeld was. Ze hebben een leuk klusje voor de boeg om al het zand met kruiwagens heen en weer te rijden naar de achterzijde.

Kunstplanten van Buijtendijk naar Triversum Den Helder
Buijtendijk BV had een flink aantal kunstplanten op kantoor staan. Die boden ze aan via de Helderse Uitdaging. Je weet immers nooit of je er nog iemand blij mee kon maken. Nou, dat zeker, want er werd massaal gereageerd op het aanbod van de kunstplanten. De keuze is gevallen op Triversum Den Helder. Zij gaan hiermee de entree van de kinderafdeling opknappen en het wat huiselijker maken zodat de kinderen in een fijnere sfeer binnen komen.

Stichting de Draaikolk ontvangt computer van voorzitter Den Helder Suns
De Draaikolk deed een beroep op de Helderse Uitdaging voor een computer en een laptop. De computer was nodig omdat de stichting daar alle administratie op doet en hun computer erg verouderd was. De laptop hadden ze onder andere nodig voor de registratie van de verhuur en digitale agenda. Beide aanvragen werden snel gerealiseerd! Maarten Bais, voorzitter van de Suns, reageerde op de oproep. Al snel werden de contacten gelegd en kon de computer overhandigd worden. Uit de doos kwam een computer die nog in de originele verpakking zat, kortom nog niet eerder geïnstalleerd of gebruikt. De computer is inmiddels geïnstalleerd en deze draait naar volle tevredenheid. Een verademing ten opzichte van de oude computer die zijn langste tijd heeft gehad.

ICT vanaf Morgen regelt laptop voor De Draaikolk en Stichting Surfivor
Naast de aanvraag van Stichting de Draaikolk, kreeg de Uitdaging ook van Stichting Surfivor een aanvraag voor een laptop binnen. ICT vanaf Morgen steunt de Helderse Uitdaging al vanaf het eerste uur en wilde beide aanvragen met plezier realiseren. De Draaikolk kan met hun laptop aan de slag met de registratie van de verhuur en digitale agenda. Stichting Surfivor kan weer verder met hun activiteiten. Dit Helderse initiatief biedt inmiddels op drie locaties in Nederland surftherapie aan veteranen en hulpverleners met PTSS.

Stoelen Basisschool de Rank naar Harmonie de Eendracht
PCB De Rank in Julianadorp had 50 hardplastic rode stapelbare stoelen in de schuur staan waar ze niets mee deden en boden die aan via de Uitdaging. De stoelen werden op de website geplaatst en op social media gedeeld. Harmonie de Eendracht reageerde op het aanbod en een match was gemaakt. De vereniging is enorm blij met de stoelen!

De Helderse Uitdaging matcht in principe alleen tussen organisaties binnen de gemeente Den Helder. Het komt echter wel eens voor dat er geen organisaties in de gemeente Den Helder reageren, maar wel vanuit andere gemeentes. In dat geval matchen zij ook buiten de gemeente, want menskracht, materiaal en kennis verloren laten gaan is zonde. Heeft jouw vereniging of stichting ook een vraag? Of heeft jouw bedrijf mooi aanbod? Die kan je bij de Helderse Uitdaging indienen op hun website, www.helderseuitdaging.nl.