DEN HELDER - Help zaterdag 4 maart a.s. mee Balgzand opruimen! Er is veel zwerfvuil aangespoeld op het Wad.


Nu is het moment om de kust weer helemaal schoon te maken en daar kunnen de vrijwilligers van Landschap Noord-Holland jouw hulp goed bij gebruiken.
Kom langs voor een gezellige dag samenwerken in dit bijzondere en kwetsbare natuurgebied.

Grote voorjaarsschoonmaak

Balgzand bij Den Helder is een belangrijke rust- en broedplaats voor vogels. Maar helaas spoelt er vanaf de Waddenzee veel plastic en andere rommel tussen de begroeiing van de schorren. Touwtjes, visserslijn, ballonnen of plastic zakken kunnen gevaarlijk zijn voor de broedende vogels. Ze raken erin verstrikt of zien het aan voor eten.

Met het voorjaar in aantocht is het goed en helaas noodzakelijk dit gebied klaar te maken voor de komst van de broedvogels. In totaal moet er meer dan 5 kilometer dijk en schor opgeruimd worden. Een soort van verrassingstocht voor wat je allemaal gaat tegenkomen. Vele handen maken licht werk, dus help je ook mee?

Samen met de Waddenvereniging, afdeling Den Helder organiseert Landschap Noord-Holland deze schoonmaakactie. Het wordt een gezellige en actieve dag buiten, langs de kust van de Waddenzee, in een gebied dat doorgaans is afgesloten voor publiek. Zo geniet je tijdens het schoonmaken van mooie vergezichten en de bijzondere sfeer van het wad.

Op deze dag wordt de afvalcontainer en de verwerking van het afval gesponsord door GP Groot uit Heiloo.
Trek oude en warme (regen)kleding en laarzen aan. Voor materiaal wordt gezorgd.
Je wordt ontvangen met een kop koffie of thee. Voor warme soep wordt gezorgd, maar neem zelf je lunchpakketje mee.

Wanneer: zaterdag 4 maart 2023 van 09:00 tot 15:00 uur

Vertrekpunt: Natuurinformatiecentrum 't Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder

Verdere informatie op www.gaatumee.nl