JULIANADORP - Op vrijdag 23 augustus is het nieuwe boek 'Dit doe ik ook nog...' van Evert de Boer verschenen. Deze gedichtenbundel wordt uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.


Als mooie stapstenen kunnen de gedichten van Evert worden gezien. De teksten geven houvast en voelen vertrouwd aan. Je stapt of springt met dat gevoel van gedicht naar gedicht, en plots bereik je een overkant... Je wist niet dat het bestond. Een wandelpad waar stilte is met gefilterd zonlicht tussen de begroeiing. Je wil er graag nog even blijven, en als de tijd ontbreekt weet je zeker, ik kom terug; want er zijn meer paden en stenen om een overzijde te bereiken. De wereld van kinderen, mensen met wensen en hun dromen, natuur en de dieren. Een landschap om nooit te vergeten, je voelt je overal thuis.

Evert de Boer is als zoon van een tuinder in Enkhuizen geboren. In de stilte van die tijd, zonder afleiding van technologie, bedacht hij allerlei verhalen. Prachtige bedenksels borrelden in hem op en ontwikkelden zich, te midden van groei en bloei, tot een vrijheid van gedachten.
Veel mensen kennen senior Evert de Boer en zijn zelfontworpen woning in Julianadorp in de wijk Zwanenbalg met een atelier en schrijfkamer, waar zelden de lichten zijn gedoofd. Door werknemers van de gemeente wordt het omschreven als: “Het huis in de bocht zonder garage, maar met tuinbeelden.” Zijn tuin is ook een eigen ontwerp, waarin hij voor de verzorging van alles wat er groeit en bloeit dagelijks is te vinden. Die binnen- en buitenruimten heeft hij nodig om zijn onuitputtelijke vindingrijkheid vorm te kunnen geven.


In de periode 2015 – 2019 schreef Evert ongeveer honderdzestig gedichten, waarvan 77 zijn gebundeld en door Uitgeverij Boekscout worden uitgegeven.
De natuur, en met name het waterlandschap, zit als een rode draad verweven in zijn dichtkunst, waardoor een verfrissende rust vanuit zijn gedichten straalt. Hij verstaat bovendien de kunst van het weglaten om zo de verbeelding van de lezer te stimuleren. Zijn bundel nodigt de lezer uit om er ontspannen de tijd voor te nemen.


Boekgegevens

Titel: Dit doe ik ook nog...

Auteur: Evert de Boer

Verschijningsdatum: 23-08-2019

Aantal pagina's: 94

ISBN: 9789463895255

Geïllustreerd: nee

Verkoopprijs: € 17,50

Uitvoering Paperback

* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België