DEN HELDER - Speeltuin De Helderse Buurt in Hippolytushoef is weer open en dat is duidelijk te merken in het dorp, de vlag hangt weer uit! Kinderen, volwassenen, opa’s en oma’s komen weer gezellig spelen in de omheinde speeltuin. Kinderpret spat eraf! Er klinkt weer volop gejoel vanuit de glijbaan en aan de picknicktafel zitten ouders ontspannen te kletsen. Het is gezellig in de speeltuin die al in 1952 voor het eerst zijn deuren opende. Door de jaren heen is het karakteristieke karakter van de speeltuin behouden gebleven.

Een laagdrempelig en gemoedelijke speeltuin voor de allerkleinsten en kinderen tot 12 jaar, de speeltuin heeft een groot klim-, klauter- en glijtoestel en is favoriet bij ieder kind. De kinderen kunnen niet ver op een 1.250 m2 omheinde speelplaats, je kunt rustig alles bekijken en je bent er snel bij als je een iets te ondernemende peuter hebt. Aan de ene kant van speeltuin staat een grote kabelbaan en in het midden van de speeltuin kunnen de mooiste zandkastelen worden gebouwd in de grote zandbak. De speeltuin is een plek voor kinderen om veilig te spelen en te ontmoeten, maar ook een plek voor leuke activiteiten.

Lid worden van de speeltuin biedt leuke voordelen

Iedereen is welkom in de speeltuin en je kunt als speeltuinfan ook lid worden. Naast dat je gedurende het hele jaar gratis kunt spelen, organiseert de speeltuin regelmatig leuke activiteiten voor leden en niet-leden. Lid worden kan heel gemakkelijke via de website www.heldersebuurt.nl. De entreeprijs voor niet-leden is 1,50 euro per kind, een kleine bijdrage voor de vereniging. Maar voor veel gezinnen uit Hippolytushoef is het niet nodig om deze bijdrage te betalen omdat ze over een gezinsabonnement beschikken. Het hele gezin is het hele speelseizoen welkom voor 22,50 euro per jaar en kan meedoen met alle activiteiten.

Een plek voor kinderfeestjes

Een feestje vieren of op schoolreisje? De speeltuin is een uitstekende plek voor kinderfeestjes. In de speeltuin staan picknicktafels, buitenmeubilair en zijn er toiletten aanwezig. Ook is het clubhuis toegankelijk om iets lekkers klaar te maken en kan er koffie/thee en limonade worden gepakt. Hoe werkt het? De speeltuin kan iedere dag binnen de reguliere openingstijden worden gehuurd. Het boeken van een moment kan gemakkelijk online. Meer informatie, tijden en prijzen vind je op www.heldersebuurt.nl/verhuur.

Agendatip!
Woensdag 27 april vieren wij Koningsdag, een groot evenement met de traditionele versierde fietsoptocht door het dorp. Laat je uitdagen en bedenk een fantasierijke kleurige creatie. Alles mag! Er is een jury aanwezig die vóór de optocht alle versierde fietsen gaat bekijken. De mooiste creaties winnen een prijs!

Openingstijden
Speeltuin De Helderse Buurt kan elke dag tussen 09.00 en 17.00 uur worden geopend. De sleutel van de speeltuin kan worden opgehaald bij één van de sleuteladressen. Deze staan vermeld op het informatiebord. Wil je graag een gezinsabonnement, meld je aan via de website. Of wil je gewoon een donatie doen? Maak het bedrag over naar rekeningnummer NL54 RABO 0370 35 0030, Speeltuinvereniging De Helderse Buurt.