'T ZAND - Hoe worden eenden in een eendenkooi gevangen? Met een vernuftig stel vangpijpen en de hulp van een slim kooikershondje, laten we je zien hoe dat gaat. Het is prachtig in de 400 jaar oude eendenkooi in het voorjaar, de natuur komt tot leven!

Op zaterdag 28 mei om 13.30 uur ben je welkom in eendenkooi 't Zand. Landschap Noord-Holland heeft deze cultuurhistorische eendenkooi helemaal in oude staat teruggebracht.

Vernuft en stilte in de eendenkooi bij 't Zand

Na een kort informatief filmpje loop je tussen de rietschermen door naar de kooiplas, zodat de eenden niet van ons schrikken. Vanachter het kijkscherm kun je het natuurlijke gedrag van de eenden in stilte bekijken. In de kooiplas zijn staleenden die weer andere eenden aantrekken. Daar zitten soms heel bijzondere soorten tussen. Rondom de kooiplas liggen vier vangpijpen.

Hoe dat werkt met het vangen van eenden, ga je met eigen ogen zien. De vogels worden door ons geringd voor wetenschappelijk onderzoek. Een wandeling door de natuur rondom de kooi hoort er natuurlijk ook bij: een kruidenrijk grasland in het voorjaar!

Deze excursie is ook heel leuk voor kinderen.
Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen.

Wanneer: zaterdag 28 mei 2022 van 13.30 tot 15.00 uur
Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Eendenkooi 't Zand, Korte Bosweg 47a, 't Zand
Kosten: Volwassenen € 7,00, kinderen € 3,00. Beschermers € 4,00 , kinderen van beschermers € 2,00.
Reserveren: www.gaatumee.nl