DEN HELDER - “Het is belangrijk dat je lekker in je vel blijft zitten, ook na je vijftigste. Daarom verzorgen we tijdens de Nationale Vitaliteitsweek een Vitaliteitscheck.” Vertelt Jessica Glasbergen van Team Sportservice. De test is donderdag 22 september in De Boerderij.

“We kijken met een aantal oefeningen naar de fysieke vitaliteit. De oefeningen zijn afgeleid van activiteiten uit het dagelijks leven. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen dragen of opstaan en weer gaan zitten. Maar vitaliteit is meer dan alleen een fit lichaam”, weet de leefstijlcoach. “Hoe is het met het koppie, ook een belangrijk punt. Dus daar besteden we deze ochtend ook aandacht aan. Voor iedereen die zich aanmeldt nemen we ruim de tijd. In een half uur kunnen we de verschillende punten doorlopen zodat je weet waar je staat in jouw vitaliteit.”

Voeding na je vijftigst
e
Verder is er deze dag een voedingsdeskundige die vragen beantwoordt op het gebied van voeding na je vijftigste. Want dat die behoefte verandert, is een feit.

Meer activiteiten
De Nationale Vitaliteitsweek omvat overigens veel meer activiteiten die te maken hebben met gezondheid. Deze staan vermeld op de site van Team Sportservice. https://jouw.teamsportservice.nl/den-helder/nieuws/vol-programma-tijdens-nationale-vitaliteitsweek/

Aanmelden voor gratis check
Wie mee wil doen aan de gratis Vitaliteitscheck kan zich aanmelden via jglasbergen@teamsportservice.nl of telefonisch 06-49712395. De check is in Boerderij de Schooten aan de Van Waardenburglaan 22 en duurt van 9.00 tot 11.30 uur.