DEN HELDER - Coronatest in Den Helder: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Er is veel discussie over de maatregelen die er op dit moment zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De meningen over deze maatregelen zijn erg verdeeld. Sommige mensen vinden dat de maatregelen overdreven zijn omdat slechts een klein deel van de mensen die besmet raken met het coronavirus overlijdt. Deze mensen zien waarschijnlijk niet dat er veel mensen zijn die niet overlijden, maar wel lang in het ziekenhuis liggen om te genezen. Zonder hulp van doctoren en artsen zou een groot deel van hen het niet hebben overleeft.


De zorg
De maatregelen die er op dit moment zijn, zijn heftig en ingrijpend. Toch zijn deze maatregelen hard nodig aangezien de zorg de hoge druk anders niet meer aan kan. Het is op dit moment al spannend of ons zorgsysteem de zware belasting van alle corona patiënten wel aan kan. Als dit niet het geval is, is de kans groot dat er een moment komt waarop niet iedereen die daar behoefte aan heeft medische hulp kan krijgen. Dat is zorgwekkend aangezien dat zou kunnen betekenen dat mensen die het met de nodige zorg wel hadden gehaald komen te overlijden. Dit is een situatie die we koste wat kost moeten vermijden. Daarom is het van belang dat iedereen in Nederland zich zo goed mogelijk aan alle maatregelen houdt. Bovendien moet iedereen die klachten heeft zich zo snel mogelijk laten testen.

Waar kun je een sneltest doen als je in Den Helder woont?
Je kunt op verschillende plekken in Nederland een coronatest doen. Daarom is het handig om te weten waar de teststraat bij jou in de buurt zit. Zo hoef je niet ver te reizen om een coronatest te doen. Als je in Den Helder woont, zijn er verschillende teststraten bij jou in de buurt. Je zult dan zelf moeten kiezen naar wat voor soort teststraat jij gaat om je te laten testen. Tussen de teststraten van de GGD en de commerciële teststraten zitten een aantal verschillen. Het grootste verschil is de testmethode die ze gebruiken. Je kunt bij veel commerciële teststraten een sneltest doen terwijl de GGD uitsluitende gebruik maakt van de PCR-test. Voor mensen die in Den Helder wonen zou het fijn zijn om een overzicht te hebben van alle plekken waar je een sneltest kunt doen. Dat overzicht kun je hier vinden: coronatest in Den Helder: overzicht kosten en sneltest locaties.

Wat is het verschil tussen een sneltest en een PCR-test
Het grootste verschil tussen de verschillende teststraten is de testmethode die er wordt gebruikt. Daarom is het van belang om te weten wat het verschil is tussen deze verschillende manieren om iemand te testen. Eigenlijk zit het verschil hem vooral in de wachttijd. Een sneltest geeft de uitslag al na zo’n 15 minuten terwijl het bij de PCR-test soms wel 48 uur kan duren voordat de uitslag bekend is.