DEN HELDER - Stichting Hoogvliegers vliegt met zieke en gehandicapte kinderen het hele jaar door en vanaf elk vliegveld in Nederland. Piloten, onder wie beroepsvliegers, stellen hun vrije tijd en vliegtuig daarvoor beschikbaar. Meer dan 15 keer per jaar wordt er een Hoogvliegersdag georganiseerd.

Op zaterdag 6 oktober wordt er voor de vierde keer in samenwerking met Den Helder Airport en de Koninklijke Luchtmacht een Hoogvliegersdag georganiseerd op Maritiem Vliegkamp de Kooy.

Deze dag is bedoeld voor kinderen van Texel en uit de kop van Noord-Holland die tot de doelgroep behoren. Alles wordt uit de kast getrokken om de kinderen een dag te bezorgen die ze niet snel zullen vergeten. Naast het piloot zijn, genieten ze van vliegtuigen, helikopters, vrachtwagens, brandweerauto’s, vliegsimulatoren en nog veel meer activiteiten, zodat het een dagje genieten wordt voor het hele gezin.

Wil je Hoogvlieger worden of wil je iemand opgeven? Dan gelden de volgende regels:

  • Je hebt nog niet eerder gevlogen met of dankzij Stichting Hoogvliegers (want dan ben je al een Hoogvlieger)
  • Je hebt een ernstige of chronische ziekte of bent verstandelijk of lichamelijk gehandicapt
  • Je valt in leeftijdscategorie van 6 t/m 17 jaar
  • Je woont op Texel of in de kop van Noord-Holland (woon je buiten deze regio, dan kun je je ook aanmelden voor één van de andere dagen bij jou in de buurt).

Meld je aan via www.stichtinghoogvliegers.nl en wellicht word jij ook Hoogvlieger en ben jij erbij op Maritiem Vliegkamp de Kooy op 6 oktober a.s.

Vragen of een aanmeldformulier ontvangen? Mail Tjerk van Dijk, (tjerk.van.dijk@stichtinghoogvliegers.nl).