DEN HELDER - Tientallen vacatures staan er open bij de horeca in de Kop van Noord-Holland. Jij kan daar een verschil in maken. Help deze sector en ga de komende tijd aan de slag bij een van de horecabedrijven in de regio. En terwijl jij geld verdient, hebben andere mensen dankzij jou een mooie avond uit. Ben jij die horecatopper? Ga dan naar www.opkop.nl/horeca en ontdek de horeca in de Kop van Noord-Holland.

Een maand geleden ging de campagne van Op Kop van start om de vacatures van horecabedrijven in de regio te bundelen. Inmiddels hebben meer dan vijftig ondernemers zich aangesloten bij het initiatief. Deze week start de wervingscampagne om scholieren en studenten aan te trekken voor het nieuwe seizoen. Dat gebeurt aan de hand van het uitlichten van vacatures, verhalen over horecabedrijven en een socialemediacampagne. Voor welke kans kies jij?

Met de campagne wil Op Kop jongeren enthousiasmeren voor het werken in deze diverse sector. Op Kop heeft vacatures voor koks, barmannen en –vrouwen, cateringmedewerkers, obers en serveersters, animatie- en schoonmaakmedewerkers. Binnen de horeca is geen dag hetzelfde: je bent flexibel en leert creatief in te spelen op elke situatie. Hierdoor ontwikkel je binnen de kortste keren sociale vaardigheden en communicatieskills. Wanneer je in de horeca werkt als bijbaan, verdien je bovendien een leuke boterham. En die kun je beleggen met de extra inkomsten vanuit het fooienpotje!

Horecakansen in de Kop
“We merken uit gesprekken met horecaondernemers dat er genoeg vacatures zijn”, zegt wethouder Theo Meskers, bestuurlijk trekker voor Op Kop. “Met deze campagne hopen we te bereiken dat jong horecatalent opstaat, dat in de komende maanden aan het werk gaat bij de diverse horecabedrijven in de Kop van Noord-Holland. Zo krijgt Opkop.nl steeds meer betekenis. Hieruit blijkt hoe goed het is geweest dat de vier gemeenteraden in onze regio samen investeren in arbeidsmarktbeleid.” Horecabedrijven kunnen zich nog steeds aansluiten bij de campagne door een gratis profiel aan te maken op www.opkop.nl en hun vacatures te plaatsen.

Over Op Kop
Op Kop is een initiatief vanuit het regionaal samenwerkingsverband De Kop Werkt! van de gemeenten Hollands Kroon, Texel, Den Helder en Schagen en de provincie Noord-Holland. Het platform promoot werken, leren en wonen in de Kop van Noord-Holland, laat zien welke kansen en mooie bedrijven er in deze regio zijn.