Op 20 oktober 2018 komen duizenden mensen overal ter wereld bijeen voor een fondsenwerving- en bewustwordingscampagne genaamd de #WalkForFreedom. Deze ‘Walks’ vinden plaats in honderden steden in tientallen landen.

Ook Nederland is goed vertegenwoordigd. In Nederland wordt de Walk For Freedom gelopen in Groningen, Den Helder, Zwolle, Amsterdam, Amersfoort, Zutphen, Doetinchem, Nijmegen, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Goes, Tilburg en Maastricht.

De Walk For Freedom wordt georganiseerd door A21, een internationale anti-mensenhandel organisatie. Het doel van de loop is om bewustwording te creëren over de miljoenen mannen, vrouwen en kinderen die vandaag de dag nog steeds gevangen zitten in slavernij. Door fondsen te werven en duizenden mensen op de been te krijgen voor dit doel, gelooft A21 dat dit een sneeuwbaleffect zal hebben als het gaat om het redden van mensen die uitgebuit worden zodat ze (weer) in vrijheid kunnen leven.

De Walk for Freedom is overal ter wereld te herkennen aan deelnemers die in zwarte kleding in enkele colonne achter elkaar lopen in dorpen, op drukke kruispunten in stadscentra, op zandweggetjes in dichtbevolkte dorpen, over bruggen, tunnels, langs rivieroevers en kustlijnen. Honderden lokale Walks worden gehouden voor een wereldwijd einde van moderne slavernij.

“We zijn ervan overtuigd dat wanneer we dit samen doen, wanneer we blijven opkomen in kracht, aantallen en moed, we slavernij afgeschaft kunnen zien worden in onze generatie” zegt Christine Caine, oprichtster van A21.