DEN HELDER - Op 1 november is Nederland Leest van start gegaan. Dit is de grootste nationale leescampagne van de bibliotheken. Leden en bezoekers van KopGroep Bibliotheken krijgen, zolang de voorraad strekt, in november het gratis boekje ‘Je bent wat je leest’. In deze bundel belichten vijf auteurs verschillende aspecten van ons eten. Want voeding is het thema van deze Nederland Leest.

De campagne ging in de bibliotheken van start met het uitdelen van boekjes en iets lekkers. Ook zijn er toepasselijke activiteiten. Tijdens de meezingmiddag in School 7 op 13 november gaan alle liedjes over eten en drinken. En voedingsconsulente Hanke Prijs geeft donderdag 15 november de interactieve workshop ‘Schijf van vijf’.

Workshop over gezond eten
Zeventien miljoen mensen, zeventien miljoen meningen. Iedereen lijkt tegenwoordig wel iets te weten over gezonde voeding. Het is mooi dat zoveel mensen bezig zijn met hun lichaam en met voeding. Maar er doen daardoor wel fabels de ronde over gezonde voeding. In haar workshop maakt Hanke Prijs duidelijk dat de opgestane afslankgoeroe’s tijdelijk zijn, maar gezonde keuzes maken voor altijd gelden. En dat het helemaal niet zo moeilijk is. Het is belangrijk dat je leert wat voeding doet.

In de interactieve workshop doen de deelnemers mee aan een spel waarin ze leren welke voeding beter is dan de andere, welke producten in de Schijf van Vijf staan en welke niet, wat je beter maar een keer per week kunt eten en wat vooral elke dag. Daarnaast leer je hoe je een etiket kunt ontrafelen. Alle deelnemers krijgen aan het eind van de workshop nog informatiemateriaal van het Voedingscentrum mee naar huis. De workshop wordt gegeven op donderdag 15 november, aanvang 13.30 uur in School 7. De toegang is gratis, wel graag vooraf aanmelden via www.kopgroepbibliotheken.nl