DEN HELDER - Las, Gisayra, Ceylin, Daniël, Lina, Csenge, Tim Visser, Tim Lienos, Meike, Dana en Ivy: stuk voor stuk kanjers, en daarom heeft de gemeente hen woensdag 14 november in het zonnetje gezet. Zij ontvingen uit handen van burgemeester Koen Schuiling het Helderse jeugdlintje. Dat is een blijk van waardering voor jongeren die zich bijzonder verdienstelijk maken of hebben gemaakt voor de Helderse samenleving. De bijbehorende oorkondes kregen ze van wethouder Peter de Vrij.

Las Hussein (11), Gisayra Victoria (11), Ceylin Heemskerk (10), Daniël Zeeman (9), Lina Azimi (12) en Csenge Toth (10) vormen samen de Leerlingenraad van Meerwerf basisschool de Duynvaerder.
Die stuurde een brief naar de gemeente en HVC met de vraag of de school afvalbakken kon krijgen zodat de leerlingen hiermee hun afval – van plastic tot groenafval - gescheiden konden weggooien. Vervolgens heeft de gemeenteraad besloten alle basisscholen deze afvalbakken te geven.

Tim Visser (18)

Tim is een aantal jaren lid van de Reddingbrigade en werkt als vrijwilliger op het strand. Hij patrouilleert onder meer op het water. Tim geeft ook zwemles aan kleine kinderen. Daarnaast is hij actief bij evenementen in onze stad, zoals het Historisch Weekend en Sail. Tim heeft een EHBO diploma. Vorig jaar heeft hij op de Fabrieksgracht een leeftijdsgenootje geholpen dat buiten bewustzijn was.

Tim Lienos (10)
Tim zet zich in voor goede doelen als het Ouderenfonds, de Grote Clubactie, Kinderpostzegels, de Voedselbank en KWF Kankerbestrijding.
Hij is ook het oplettende mannetje voor de kleintjes (0 tot 4 jaar) om hem heen. Hij speelt graag met ze en let automatisch op.

Meike van Ammers (14)
Meike zet zich met hart en ziel in voor handbalvereniging JHC. Zij speelt heel goed in B1 en daarnaast traint en coacht zij een F-team bij de club. Meike is ook al drie jaar jeugdscheidsrechter bij JHC en floot dit jaar ook veel wedstrijden bij het schoolhandbaltoernooi voor basisscholen, georganiseerd door DSO in Den Helder. Daarnaast helpt Meike bij het jeugdweekend dat JHC organiseert. Ze bedenkt spelletjes en helpt mee bij de uitvoering.

Leerlingenraad Beroepsonderwijs aan Zee:

Dana van der Aa (15) en Ivy Zioh (16)
Dana en Ivy zijn echte leiders. Zij kunnen erg goed overbrengen wat ze willen, vaak met een lach. Zij hebben er onder andere voor gezorgd dat er een basketbalpaal op het schoolplein is gekomen en daarvan wordt erg veel gebruik gemaakt. Het zijn kanjers en we gaan nog veel van ze horen.

De jury voor de voordrachten bestond uit Angèle Selhorst (directeur basisschool Duynvaerder), Harmen Krul (jongste raadslid), Daniëlle van Iperen (jeugdlintje 2017) Margret Toersen en Irene Talacko (managementassistentes bij de gemeente) en Peter de Vrij (wethouder Jeugdbeleid). Zij besloten unaniem dat de bovenstaande jongeren een lintje verdienen. Eerder in onze geschiedenis mochten tweeënveertig Helderse jongeren zo’n jeugdlintje ontvangen.