DEN HELDER - Donderdag 19 november won Bas Ouwens, jongerenwerker in Den Helder, de SIGRA Samenwerkingsaward. Hij behaalde de eerste plaats bij de jury en werd daarnaast ook gedeeld tweede bij de publieksprijs.


De award wordt al sinds 2014 elk jaar uitgereikt aan professionals die een belangrijke bijdrage leveren aan zorg en welzijn, die samenwerking initiëren en stimuleren; en de mens en diens leefwereld voorop stellen. De winnaar sleept € 1000,- in de wacht om zijn of haar samenwerkingsproject een boost te geven. Bas Ouwens werd door Rik Niks van Riks Bodylanguage en Petra Clowting van kunst- en educatiecentrum Triade genomineerd voor zijn inzet tijdens de eerste coronagolf.

Wat kan er wel?
“Bas denk alleen maar in ja, en niet in nee. Hij betrekt altijd de jongeren erbij in wat hij doet”, aldus Petra Clowting. Bas Ouwens zegt daar zelf over: “Het doel van al onze samenwerkingen is dat de jongeren in Den Helder het leuk vinden om in deze stad rond te hangen en een onderdeel te zijn van onze maatschappij. In deze coronatijd kijken wij vooral naar: wat kan er wel? Ik hoop dat we in de toekomst nog mooiere en grotere evenementen kunnen organiseren”.

Publieksprijs
De andere genomineerden die het de shortlist bereikten, waren Els Annegarn van stichting Doras uit Amsterdam voor haar inzet aan Gezond Noord en Saskia Beukenhorst van Ons Tweede Thuis uit de regio Groot-Amsterdam voor haar inzet aan het initiatief Breinlijn. De eerste won de publieksprijs. Het stemmend publiek beloonde Bas met de tweede plek, die hij deelt met Saskia Beukenhorst. Bij de jury liet hij de andere genomineerden achter zich en won de eervolle eerste plek en het prijzengeld.