JULIANADORP – Putten, chippen, een full swing. Termen die je tegenkomt in de golfwereld. Wie een beperking heeft en kennis wil maken met deze sport kan meedoen aan de kennismakingsles op zaterdag 14 mei.

Op golfbaan Ooghduyne geeft Charles Korndörffer in samenwerking met Team Sportservice een clinic. Jong tot oud met eventuele beperkingen kan tegen een minimale vergoeding meedoen aan de cursus. De groep is klein, maximaal acht personen. Zo kan de professionele golfleraar alle aandacht goed verdelen.

Charles Korndörffer: “Ik heb al langer ervaring met lesgeven aan mensen met beperkingen. Ik kan dus goed meedenken in hoe deelnemen voor iedereen mogelijk is. En vind je het leuk, dan kun je een vervolgcursus van vijf lessen boeken. En met een beetje geluk en oefening kun bij de laatste les misschien zelfs al een aantal holes lopen.”

Handicapsysteem

Golf is de derde sport van Nederland. Een sport die iedereen op eigen niveau kan spelen. Door een handicapsysteem kan elke speler samenspelen met iemand van een ander niveau en zo zelfs winnen. “Dat maakt het juist zo’n geschikte sport voor iedereen. Ook als je een beperking hebt. Je speelt op je eigen niveau, maar tegen een ander”, licht Korndörffer toe.

De lessen zijn inclusief gebruik van alle materialen. De deelnemer dient alleen nog een emmer ballen uit de ballenautomaat te kopen. De kosten daarvoor zijn 2 euro. Genoeg voor de les.

Inschrijven en kosten

De kosten voor de les van een uur zijn 10 euro. De les begint om 11.00 uur. Nieuwgierig geworden? Inschrijven kan op de website van Noord-Holland Actief via noordhollandactief.nl. Of stuur een mail naar Charles Korndörffer: charleskorndorffer@gmail.com

Lukt inschrijven niet of voor meer informatie? Neem contact op met Rina Blondeau van Team Sportservice, rblondeau@teamsportservice.nl of via 0223- 684726.