DEN HELDER – Huiseigenaren Sander en Marieke Holthuijsen uit Den Helder geven op vrijdag 1 april om 19:30 uur een rondleiding in hun energiezuinige jaren ’70-woning. Tijdens deze thematour geven zij bezoekers uitleg over onder andere het isoleren en de hybride warmtepomp. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om ideeën op te doen voor het verduurzamen van hun eigen woning en al hun vragen aan Sander en Marieke te stellen. Inschrijven is gratis en kan via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

“Toen we hier kwamen wonen, hebben we het huis in stapjes verduurzaamd”, vertellen de huiseigenaren. “We hebben het dak geïsoleerd en lieten HR++-glas, zonnepanelen en een hybride warmtepomp plaatsen. Ook koken we nu op inductie. We vertellen de bezoekers graag hoe wij onze woning energiezuiniger maakten.”

Gratis inschrijven voor de thematour

In maart en april vinden in heel Nederland thematours plaats. Tijdens de thematours leiden huiseigenaren bezoekers rond in en om hun woning. Ze vertellen enthousiast hoe zij het verduurzamen van hun woning hebben aangepakt. Inwoners uit gemeente Den Helder zijn van harte welkom om ideeën op te doen. Bekijk het overzicht van alle thematours via de website van de Duurzame Huizen Route.

Duurzame Huizen Route
De thematours zijn onderdeel van de Nationale Duurzame Huizen Route: een onafhankelijk platform voor iedereen met interesse in duurzaam wonen en (ver)bouwen. De thematours worden mede mogelijk gemaakt door de 43 gemeenten, waaronder Den Helder, en provincies Fryslân en Zuid-Holland. Zij moedigen inwoners aan om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duurzaam wonen.