DEN HELDER - Het is weer bijna Kinderboekenweek! Van 4 t/m 15 oktober vieren we in de bibliotheken feest met de leukste kinderboeken en doe-middagen. Het thema van dit jaar is ‘Bij mij thuis’. In School 7 komt kinderboekenschrijver Aby Hartog op bezoek.

Voorlezen en spelletjes


Op 12 oktober om 14.30 uur komt kinderboekenschrijver Aby Hartog naar School 7. Hartog is schrijver, tekenaar, jongleur, praatjesmaker en meer. Hij schrijft en tekent voor kinderen van 4 jaar en ouder, waaronder fictie, non-fictie, poëzie, voorleesverhalen, vrolijke onzin en vrijwel alles wat daar tussenin zit. Het wordt een gezellige middag met voorlezen, talige spelletjes en natuurlijk is er ook tijd voor het stellen van vragen. De toegang is gratis, maar wel graag even van tevoren opgeven. Dit kan op de website of aan de balie.

Voorlezen XL


Op woensdagmiddag 4 en 11 oktober is er in School 7 en Bibliotheek Nieuw Den Helder om 15.00 uur Voorlezen XL voor peuters en kleuters. Op 4 oktober is er in Bibliotheek Julianadorp Voorlezen XL om 15.00 uur. Er wordt eerst voorgelezen en daarna kunnen de kinderen hun eigen droomhuis knutselen. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Ook kan er in de bibliotheken tijdens openingsuren een stickerspeurtocht gedaan worden. Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website van de bibliotheek (www.kopgroepbibliotheken.nl/activiteiten).

Over de Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek wordt dit jaar voor de 69ste keer georganiseerd. Sanne Roosenboom, auteur van de boeken van de serie Het Ministerie van Oplossingen, schrijft dit jaar het kinderboekenweekgeschenk. De titel is Ravi en de laatste magie. Illustrator Yvonne Jagtenberg maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek: Mijn huis is jouw huis. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen. Kinderen tot en met 17 jaar zijn gratis lid van de bibliotheek.