DEN HELDER - Het is weer bijna Kinderboekenweek! Van 5 t/m 16 oktober kun je van alles ontdekken over de natuur. Het thema van dit jaar is namelijk ‘Gi-Ga-Groen!’. In de bibliotheek vieren we de hele week feest met de leukste gi-ga-groene kinderboeken en doe-middagen. Op woensdag 5 oktober om 14:30 uur opent Lotte Mollema, de kinderburgemeester van Den Helder, officieel de Kinderboekenweek in School 7.

Knutselen, voorlezen en een speurtocht
De feestelijke opening op woensdag 5 oktober is het startsein voor een week vol leuke gratis activiteiten. Zo wordt er op beide doe-middagen tijdens de Kinderboekenweek (5 en 10 oktober) druk geknutseld in School 7. Kinderen kunnen zich laten schminken en op onderzoek uitgaan met een echte microscoop. In Bibliotheek Julianadorp worden er op 5 oktober vogelhuisjes beschilderd. Ook kan er in de bibliotheken tijdens openingsuren een Stickerspeurtocht met Wonderlijke Natuur Weetjes gedaan worden. En er wordt natuurlijk voorgelezen! Een overzicht van alle activiteiten is te vinden op de website van de bibliotheek (www. kopgroepbibliotheken.nl).

Gi-Ga-Groen
Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Gi-Ga-Groen’. Andy Griffiths en Terry Denton, auteur en illustrator van de populaire reeks 'De waanzinnige boomhut', maken het Kinderboekenweekgeschenk voor de 68ste Kinderboekenweek. Illustrator Marije Tolman maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen.

Meer informatie is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl