DEN HELDER - Het is weer bijna Kinderboekenweek! Op woensdagmiddag 6 oktober wordt in School 7 de Kinderboekenweek feestelijk geopend door de kinderburgemeester van Den Helder, Lotte Mollema. Het thema van dit jaar is ‘Worden wat je wil’. Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar hij van droomt.

Bibi Dumon Tak

Tijdens de Kinderboekenweek worden er bij KopGroep Bibliotheken verschillende activiteiten georganiseerd. Op donderdagmiddag 14 oktober komt de bekende schrijver Bibi Dumon Tak op bezoek in School 7. Zij komt vertellen over haar boek ‘Mee met de dierenambulance’. Deelname is gratis, maar een plekje reserveren is verplicht.

Beroepenspeurtocht
Op woensdag 6 oktober wordt er tijdens de wekelijkse voorleesmiddag om 15.00 uur een boek over een leuk beroep voorgelezen. Ook kan er in de bibliotheek tijdens openingsuren een beroepenspeurtocht gedaan worden en kan er het spel ‘Wil je een drakenkweker worden of een dokter?’ worden gespeeld. Daarnaast staan in alle bibliotheken de bekroonde kinderboeken uitgestald.

Worden wat je wil

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar ‘Worden wat je wil’, waarbij kinderen alle beroepen kunnen worden die ze willen en alvast kunnen dromen over later. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen. De Kinderboekenweek begint op 6 oktober en duurt tot 17 oktober.

Aanmelden voor de verschillende activiteiten kan online. Meer informatie is te vinden op www.kopgroepbibliotheken.nl