DEN HELDER - Kinderen die van koken houden, maar nog wel wat vragen hebben over gezond eten, kunnen zich aanmelden bij de nieuwe kookcursus ‘Kook je Fit’. Gewichtsconsulent en kindereetcoach Celine Smith gaat met hun vragen aan de slag. De kooklessen zijn speciaal voor kinderen én hun ouders uit de wijk Nieuw Den Helder. De eerste kookles is vrijdag 20 maart. Het initiatief is een samenwerking van Team Sportservice en Celine Smith.


Tijdens de lessen leer je over gezonde keuzes, vitaminen en voedingsstoffen. "In drie verschillende workshops leer ik de kinderen meer over gezonde voeding en hoe ze daar simpele, maar heerlijke gerechten van kunnen maken. Ze leren koken met gezonde en verse producten. Maar ook een klein budget of krap in tijd staan op het programma. Of hoe kun je vegetarisch een lekkere maaltijd op tafel zetten? Want gezond koken en eten kan iedereen", weet Celine Smith.

Samen aan tafel
De smakelijke les is steeds in MFC 't Wijkhuis aan de Texelstroomlaan. De middag begint om 16.00 uur. Tot 18.00 uur duiken de kinderen met al hun mede-koks de keuken in. Als de kinderen (en hun ouders als hulp-kok) klaar zijn met hun gerecht, kunnen ze samen aan tafel om de culinaire creatie op te eten.

Vegetarisch of allergie?
Maar het wordt nog leuker, want de junior-koks kunnen twee dinerbonnen voor een klein bedrag verkopen aan gezellige, eventueel eenzame buurtbewoners. De kosten voor een dinerbon zijn 5 euro. Zij betalen contant in het buurthuis, bij inlevering van de bon. De jonge deelnemers met ouders of verzorgers mogen gratis meedoen aan de kooksessie. Bij inschrijving kunnen ze aangeven of ze vegetariër zijn of een allergie hebben voor een voedingsmiddel.

Plek voor twintig deelnemers
Maximaal is er plek voor twintig deelnemers, waarvan tien kinderen uit groep 5 tot en met 8 en tien volwassenen. De kooklessen 'Kook je Fit' zijn op de vrijdagen 20 maart, 3 en 17 april. Inschrijven kan via de site: https://denhelder.inschrijventeamsportservice.nl/LeefModule/Details/4527

Meer weten? Neem contact op met JOGG-regisseur Tanja Ites van Team Sportservice Den Helder, 0223-684726, tites@teamsportservice.nl of met Celine Smith: info@mijn-eetcoach.nl.