DEN HELDER - Deze zomer werd kinderboekenschrijver Simon van der Geest in het diepste geheim naar School 7 gelokt. Daar kreeg hij een Zilveren Griffel voor zijn boek ‘Het werkstuk, of hoe ik verdween in de jungle’.

Zaterdagmorgen 17 oktober komt hij terug naar School 7 om tijdens de allereerste kinderlezing over zijn bekroonde boek te vertellen. De lezing is voor kinderen van 9 - 12 jaar.

‘Het werkstuk’ gaat over Eva en die heeft elf tenen, één beroemde moeder, en nul vaders. Oké, ze heeft wel een vader, maar haar moeder wil niets over hem vertellen. Als Eva een werkstuk moet maken over iets waar ze meer over wil weten, kiest ze dus ‘biologische vaders’ als onderwerp. Hoe meer Eva zich in haar werkstuk vastbijt, hoe zekerder ze weet dat ze haar vader wil ontmoeten. Als ze ontdekt dat hij waarschijnlijk in Suriname woont, schakelt ze stiekem de hulp in van een televisieprogramma. Het wordt een duizelingwekkende zoektocht. Hoe ver gaat ze om haar vader te vinden?

De kinderlezing door Simon van der Geest is op zaterdag 17 oktober om 10.30 uur in School 7, Keizersgracht 94 in Den Helder. In verband met de 1,5 meter worden er alleen kinderen in de zaal toegelaten. Vooraf aanmelden is verplicht, dat kan via www.kopgroepbibliotheken.nl of aan de balies van de bibliotheken.