DEN HELDER - Op woensdag 4 oktober om 15.30 uur vergadert de kinderraad voor het eerst in de raadzaal van het nieuwe stadhuis. In deze vergadering bespreekt de kinderraad de actie om samen met de Speelgoedbank speelgoed in te zamelen voor kinderen in Den Helder.

Actie speelgoed inzamelen


De kinderraad vindt dat kinderen zorgeloos moeten spelen. Zowel thuis als buiten. Het is belangrijk dat ieder kind leuk speelgoed heeft, ook als de ouders misschien wat minder rijk zijn. Daarom is de kinderraad een actie gestart om speelgoed in te zamelen. Zodat er straks – zeker ook omdat de feestdagen in zicht komen – genoeg speelgoed is voor ieder kind in Den Helder. De kinderraad gaat zelf de eigen school vragen om mee te doen en vraagt schoolgenoten om speelgoed in zamelen. Dit speelgoed wordt vervolgens overhandigd aan de speelgoedbank. Verder vraagt de kinderraad alle inwoners van de gemeente Den Helder om speelgoed wat overtollig is, maar wat nog wel netjes en heel is, te doneren aan de speelgoedbank.

Voorafgaand aan de vergadering vertellen mevrouw van de Wind en mevrouw Steeman over de speelgoedbank en wat deze betekent voor de kinderen binnen de gemeente Den Helder. Naast uitlenen van speelgoed geeft de speelgoedbank ook speelgoed cadeau rond de feestmaanden aan gezinnen die daar zelf niet veel geld voor hebben. Daarom is de inzamelingsactie van de kinderraad zo welkom. Wethouder Camara ontvangt de kinderraad bij deze eerste vergadering in het nieuwe stadhuis.