DEN HELDER – Kinderen die willen rennen, springen en spelen in de voorjaarsvakantie kunnen terecht in vier wijken in Den Helder en Julianadorp. Op woensdag 23 en donderdag 24 februari vangen de buurtsportcoaches van Team Sportservice alle kleintjes uit groep 1 en 2 op voor een uurtje uitrazen.

De Beweegmix is precies wat het woord zegt: een mix van bewegen. “Dat kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan bewegen met een reuze parachute, jumpen met skippyballen en hockeyen met speciale grote zachte hockeysticks, ook wel knotshockeysticks genoemd.

Overtollige energie

Buiten de schoolvakanties om zorgen de bewegingsconsulenten voor gymlessen op basisscholen in Den Helder en Julianadorp. Maar ook in de vakantie willen ze kinderen helpen om van hun overtollige energie af te komen. “En om ze in beweging te houden. Omdat we weten hoe belangrijk dat is voor een kind in de groei. Sport en bewegen is zo’n beetje essentieel. Vandaar dat we elke vakantie wel iets organiseren. Soms voor de allerkleinsten, soms juist voor bovenbouwers of jeugd van de middelbare school.”

Vier wijken, twee dagen

De Beweegmix is in vier wijken, verdeeld over twee dagen en twee tijden. Woensdag 23 februari in De Schooten (10.00 tot 11.00 uur) en Nieuw Den Helder (14.00 tot 15.00 uur), een dag later in Julianadorp en het centrum (zelfde tijden). Aanmelden is verplicht en kan via de algemene aanmeldsite www.noordhollandactief.nl. Wie vragen heeft, kan terecht bij Lianne Steeman: lsteeman@teamsportservice.nl.