DEN HELDER - Het Balgzand is een van de plekken waar je de vogeltrek op en top kunt beleven. Dat weet Landschap Noord-Holland als geen ander en daarom organiseren zij op zondag 12 september een excursie op dit stukje wad.


Trekvogels verblijven 's winters op een andere plek dan tijdens de broedtijd. In het voor- en najaar 'trekken' zij van of naar hun overwintergebied. Het Balgzand functioneert als tussenstop op deze kilometerslange vliegroute. Het is de plek voor vogels om uit te rusten en voedselreserves aan te vullen.

Reis naar het Zuiden
In deze tijd van het jaar kunt u grote groepen lepelaars, kleine zilverreigers en tureluurs aantreffen, die zich klaarmaken voor de reis naar het Zuiden. Ook kunnen we de eerste rotganzen verwachten. Deze soort trekt niet verder, maar blijft bij ons in Nederland overwinteren om in het voorjaar weer terug te keren naar hun broedgebied in Siberië.

Lopen of fietsen
In samenspraak met de excursiedeelnemers wordt er gelopen of gefietst van het startpunt naar Het Schor waar de meeste vogels zitten, Landschap Noord-Holland kan fietsen uitlenen. De wandeling (of fietstocht) heen en terug is bijna 5 kilometer.

Ga je mee?

Zondag 12 september, 11:30 - 14.00 uur

Vertrekpunt: Bezoekerscentrum Natuurinformatiecentrum 't Kuitje, Oostoeverweg 80, Den Helder Toegang is gratis

Kosten: Volwassenen € 7,00 en kinderen € 3,00. Beschermers € 4,00 en kinderen van beschermers € 2,00. Graag vooraf aanmelden.

Verdere informatie en reserveren via www.gaatumee.nl