DEN HELDER - KopGroep Bibliotheken is opnieuw gecertificeerd. Voor de derde keer op rij.

De kwaliteit van de bibliotheek is in november 2017 door een onafhankelijk auditteam van de Stichting Certificering Openbare Bibliotheken getoetst en positief beoordeeld. De certificering bewijst dat KopGroep Bibliotheken kwaliteit levert en de klant centraal stelt. Dat is een mooie beloning voor de inzet van alle medewerkers en vrijwilligers.

Landelijk zijn er normen opgesteld waaraan iedere bibliotheek moet voldoen. Certificering geeft de klant een kwaliteitsgarantie op producten en dienstverlening. Daarnaast laat de bibliotheek zien een betrouwbare partij voor gemeenten en samenwerkingspartners te zijn. Ook is het een voorwaarde om te mogen deelnemen aan het netwerk van openbare bibliotheken. De certificering geldt voor een periode van vier jaar.

KopGroep Bibliotheken heeft de toets goed doorstaan. Als sterke punten worden onder meer het vrijwilligersbeleid en de dienstverlening genoemd. De vele vrijwilligers voelen zich zeer betrokken bij KopGroep Bibliotheken en hun inbreng wordt gewaardeerd. Ook het structurele klantonderzoek scoort goed. Op basis van klantervaringen wordt het beleid bijgestuurd en gekeken of de dienstverlening aansluit bij de behoeften van bibliotheekgebruikers.

“Een fantastisch resultaat waar medewerkers, klanten, maar ook onze gemeenten trots op kunnen zijn”, aldus directeur Jacinta Krimp. “Onze organisatie is op alle punten doorgelicht en in orde bevonden. Uiteraard zijn er ook verbeterpunten, geen enkele organisatie is perfect. Maar ook daar ben ik blij mee. Op deze manier kunnen we onze bibliotheken naar een nóg hoger niveau brengen.”