DEN HELDER - KopGroep Bibliotheken is officieel als toekomstbestendig beoordeeld en gecertificeerd. De kwaliteit van de bibliotheek is door een onafhankelijk auditteam van de Stichting Certificering Openbare Bibliotheken getoetst en positief beoordeeld. De certificering bewijst dat KopGroep Bibliotheken kwaliteit levert en de klant centraal stelt. Dat is een mooie beloning voor de inzet van alle medewerkers en vrijwilligers.


Landelijk zijn normen opgesteld waaraan iedere bibliotheek moet voldoen. Certificering geeft de klant een kwaliteitsgarantie op producten en dienstverlening. Daarnaast laat de bibliotheek zien een betrouwbare partij voor gemeenten en samenwerkingspartners te zijn. Ook is het een voorwaarde om te mogen deelnemen aan het netwerk van openbare bibliotheken. De certificering geldt voor een periode van vier jaar.

KopGroep Bibliotheken heeft de toets goed doorstaan. Als sterke punten worden onder meer het personeelsbeleid en de dienstverlening genoemd. Ook de vele vrijwilligers voelen zich zeer betrokken bij KopGroep Bibliotheken en hun inbreng wordt gewaardeerd. Daarnaast scoort het ledenonderzoek goed. Op basis van klantervaringen wordt het beleid bijgestuurd en gekeken of de dienstverlening aansluit bij de behoeften van bibliotheekgebruikers.

“Een mooi resultaat waar medewerkers, klanten, maar ook onze gemeenten trots op kunnen zijn”, aldus directeur Anita Ruder. “Onze organisatie is op alle punten doorgelicht en in orde bevonden. Uiteraard zijn er ook verbeterpunten, geen enkele organisatie is perfect. Maar ook met de aanbevelingen ben ik blij. Op deze manier kunnen we onze bibliotheken naar een nóg hoger niveau brengen.”